Tgrt Haber

Bin kişi bakanlığın takibine takıldı, devleti kandırıp vergi kaçırdılar

Editör: Banu İriç / Kaynak: Sabah
06 May 2024 07:40 - Güncelleme : 06 May 2024 07:41
Bin kişi bakanlığın takibine takıldı, devleti kandırıp vergi kaçırdılar

Enflasyonist ortamı fırsat bilerek karlılıklarına kar katıp vergi kaçıran mükellefler maliyenin radarına takıldı. Başlatılan takiple cezası büyük olacak.

Ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek fahiş fiyatla ortamı bir yandan gerip bir yandan da vergi beyanı düşük olan şirketlerin Türkiye ekonomisine verdiği zarar üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçerek incelemelerini başlattı.

Kendileri kazançlarını artırırken vergi beyanını düşük gösteren 1000 mükellefin ödediği vergiler maliyecilerin radarına takıldı. İnşaat, gıda, otomotiv gibi sektörlerde cezalar katlacak.

Dilek Güngör'ün haberine göre Analiz sonucunda, faaliyet gösterdiği sektörde emsallerine nazaran, kazancı yüksek olduğu halde vergi beyanı düşük olan yaklaşık 1.000 mükellef tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, incelemeye alınacak mükelleflerin risk analiz sisteminde yer alan senaryolara ve risk kriterlerine takılan orta ve büyük ölçekteki gerçek /tüzel mükellefler, kayıt dışılığın yüksek olduğu sektörler ile haklarında ihbar ve şikâyet bulunan mükelleflerden oluşacağı öğrenildi.

Kayıt dışı ekonomi ile mücadele ve Hazine'nin kaynaklarının etkin kullanımı için Maliye'nin vergi incelemeleri sahada hız kesmeden devam edecek.

Vergi müfettişleri, kazançları ile harcamaları uyumlu olmayanlara, hileli KDV oranları uygulayarak haksız kazanç sağlamaya çalışanlara ve kayıt dışı işlemlerde bulunanlara yönelik olarak da incelemelerine devam ediyor.

Bin kişi bakanlığın takibine takıldı, devleti kandırıp vergi kaçırdılar - 1. Resim

Vergi Denetim Kurulu'na bağlı yaklaşık 1000 vergi müfettişi kayıt dışı ile etkin ve yerinde mücadele için sahaya inmişti.
Birçok sektörde yerinde incelemeler başlatılmıştı. Vergi beyanlarında gerçeği yansıtmayan maliyetlere yer veren veya hatalı maliyet hesaplaması yapan firmalar sürekli gözetimde olacak.

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...