Tgrt Haber

Bitcoin şaha kalktı, kripto borsaları sallandı! Yatırımcının bakiyesi sıfırlandı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Şubat 2024 09:11 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 10:13
Bitcoin şaha kalktı, kripto borsaları sallandı! Yatırımcının bakiyesi sıfırlandı
bitcoin,kripto para,coinbase,borsa

En büyük kripto para birimi Bitcoin 62 bin dolar seviyesini geçerek zirveye oturdu. Borsalarda işlem trafiği artarken yoğunluk sistemlerde teknik soruna neden oldu. ABD'nin büyük kripto para borsası Coinbase'de, bir dizi teknik sorun yaşandığı bildirildi.

Kripto paralarda hareketlilik sürüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin’in 62 bin doları aşması borsalarda trafiği arttırdı. İşlem hacminde yaşanan hareketlilik sistemlerde aksamalara neden oldu.

ALIM SATIMDA HATA VE BAKİYELERDE ‘SIFIR’ GÖRÜNDÜ

ABD’nin en büyük kripto piyasası Coinbase de aksamalar yaşandı. Coinbase’den yapılan  açıklamada, bazı kullanıcıların Coinbase hesaplarında sıfır bakiye görebileceği ve alım veya satım sırasında hatalar yaşayabileceği belirtilerek, durumun farkında olunduğu aktarıldı.

Bu durumun araştırıldığı ve kısa süre içerisinde bilgilendirme yapılacağı belirtilen açıklamada, "Varlıklarınız güvende." ifadesi kullanıldı.

İŞLEMLERDE AKSAKLIKLAR SÜRÜYOR

Ayrıca, Coinbase'den yapılan bilgilendirmede, müşteri ticaretinde iyileşme görülmeye başlandığı ancak artan trafik nedeniyle bazı müşterilerin giriş yapma, gönderme, alma ve bazı ödeme yöntemlerinde hala hatalar görebileceği kaydedildi.

Coinbase Üst Yöneticisi (CEO) Brian Armstrong ise X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Trafikte büyük bir artışla karşı karşıyayız, karşılaştığınız sorunlar için özür dileriz. Ekip durumu düzeltmek için çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

2021’DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle 60 bin doların üzerine çıkarak Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 4,9 artarak 2 trilyon 250 milyar dolara yükseldi.

BİTCOİN UÇUYOR

En büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı TSİ 09.00 itibarıyla 62 bin 200 doların üzerine çıktı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...