Tgrt Haber

Borsa, döviz ve altını solladı! En çok kazandıran yatırım araçlarında şampiyon ‘konut’ oldu!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ağustos 2023 16:07 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 16:23
Borsa, döviz ve altını solladı! En çok kazandıran yatırım araçlarında şampiyon ‘konut’ oldu!
konut,borsa,altın,en çok kazandıran yatırım,döviz

En karlı yatırım ne altın, ne döviz, ne borsa oldu. En çok kazandıran yatırım araçlarında şampiyonluk ipini ‘konut’ göğüsledi. Son bir senede konut yatırımı yüzde 150’nin üzerinde kazanç sağladı. Hatta primleri o kadar katlandı ki yatırımcı, daha inşaat bitmeden koyduğunu neredeyse geri aldı.

Altın, dolar, borsa derken en çok kazandıran yatırım belli oldu. En gözde yatırım aracı “konut” oldu. Konut tek başına çok kazandıran yatırım aracı unvanını göğüslerken dünyada üretilemeyen tek hammadde olan arsa ve arazi bu kazançta en önemli etken olarak yatırımcının karşısına çıkıyor.

Bir de bu araziler üzerine nitelikli, deprem güvenli, şehre yakın ama ormanlık arazi içinde olan konut projeleri yatırımcıya daha çok kazandırıyor.

YÜZDE 150 PRİM YAPTI

Bu verileri yatırım araçlarının son bir yıllık prim oranı da destekliyor. Buna göre, son bir senede konut yatırımı yüzde 150’nin üzerinde kazanç sağladı. Döviz yüzde 32, BİST yüzde 37, altın ise yüzde 12 kazandırdı.

Borsa, döviz ve altını solladı! En çok kazandıran yatırım araçlarında şampiyon ‘konut’ oldu!

TÜRKİYE’DE AÇIK ARA ÖNDE!

Sektör temsilcileri “Türkiye’de en kârlı yatırım aracı konuttur. Hem barınma hem de kazanç anlamında en iyi kazancı sağlıyor. Güvenli liman olan sektörümüzde bu tempo artarak devam edecek” diyor.

PRİM ORANI DAHA YÜKSEK

Gayrimenkul sektöründe nadir arazilere koleksiyonluk evler yapmasıyla tanınan şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Emir Bayazıtoğlu, gayrimenkul yatırımlarının Bursa’da daha çok prim yaptığını ifade etti. Bayazıtoğlu, “Bursa, yeni açılan İstanbul-İzmir otoyolu ile İstanbul ve İzmir’e çok yaklaştı. O nedenle de bu iki ilden talep gelmeye başladı. Bu da özellikli konut projelerinin yatırımcısına daha yüksek prim sağladı” dedi.

konut

DAHA İNŞAATLAR BİTMEDEN YATIRIMCI KAZANIYOR

Bayazıtoğlu, özellikle villa, rezidans, penthouse ve malikane gibi projelerin, daha inşaat bitmeden yatırımcısına yüksek prim kazandırdığını söyledi.

Proje başlangıç ve bitiş rakamlarına bakıldığında prim değerinin belirtilen istatistiklerle uyumlu olduğunu ifade eden Emir Bayazıtoğlu, “Tabii genel olarak görülen bu değer artışında enflasyon düzeltmesi de var. Ancak yatırımcı bizden bu yapıları alarak birikimlerini enflasyona karşı da korumuş oldu. Böylece yatırımcı hem seçkin bir hayat tarzına ulaştı hem de parasının değerini korumuş oldu” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...