Tgrt Haber

Borsa İstanbul, Beşiktaş hisselerine kısıtlama getirdi

Editör: Murat Makas / Kaynak: Bloomberg
22 May 2024 09:36 - Güncelleme : 22 May 2024 09:36
Borsa İstanbul, Beşiktaş hisselerine kısıtlama getirdi

Borsa İstanbul, Beşiktaş Futbol Yatırımları (#BJKAS.E) paylarına 22 Mayıs - 21 Haziran 2024 tarihleri arasında kredili işlem yasağı getirdi.

Borsa İstanbul'dan yapılan duyuruya göre, Sermaye Piyasası Kurulu Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret hissesine 21 Haziran'a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi. Beşiktaş payları 21 Haziran seans sonuna kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BJKAS.E payları 22/05/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/06/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Borsa İstanbul, Beşiktaş hisselerine kısıtlama getirdi - 1. Resim

BORSA İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BJKAS.E payları 22/05/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/06/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder."

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...