Tgrt Haber

Borsada soluksuz yükseliş, işte rekoru sırtlayan hisseler

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
09 Şubat 2024 12:45 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 13:22
Borsada soluksuz yükseliş, işte rekoru sırtlayan hisseler
borsa,bıst 100,hisse

Hafta başından bu yana rekor serisine devam eden borsa, tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi.

Borsa İstanbul Bist 100 endeksi rekor seviyelerdeki seyrini 9 bin puanın üzerine taşıyarak haftanın son işlem gününe hızlı bir giriş yaptı. BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,48 yükselişle başladı.

TEK KAYBETTİREN SİGORTA OLDU

Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,24 ile finansal kiralama faktoring ön plana çıktı. Tek kaybettiren yüzde 0,11 ile sigorta oldu.

KAPANIŞ REKORU KIRDI

Dün, alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,21 değer kazancıyla 8.949,79 puandan tamamlayarak kapanış rekoru kırdı. Endeks, gördüğü en yüksek seviyeyi de 8.990,37 puana taşıdı.

Borsada soluksuz yükseliş, işte rekoru sırtlanan hisseler - 1. Resim

Kaynak: Garanti Yatırım

ENFLASYON RAPORU AÇIKLANDI

Küresel piyasalarda risk iştahı güçlü seyrederken yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni Başkanı Fatih Karahan ilk "Enflasyon Raporu" toplantısını gerçekleştirdi.  Karahan, parasal sıkılığın fiyatlama davranışlarına yansımasının öngördüklerinden daha güçlü olduğunu ifade etti.

2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerinin bir önceki rapordaki haliyle korunduğunu aktaran Karahan, 2024 yıl sonu tahmininin yüzde 36, 2025 yıl sonu tahmininin ise yüzde 14 olduğunu kaydetti.

BİR ŞİRKET DAHA HALKA ARZ OLDU

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) enflasyon muhasebesi uygulamasına yönelik düzenlemeyle 9 aylık bilançolarla halka açılacak şirketler için 15 gün ek süre verdi. Kurul, Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına da onay verdiğini bildirdi.

GARANTİ BBVA Yatırımın günlük borsa bülteninde güncel borsa fiyatlanmalarına yönelik değerlendirmeler yapılarak şu ifadeler kullanıldı: 

Borsada soluksuz yükseliş, işte rekoru sırtlanan hisseler - 2. Resim

DESTEK SEVİYELERİNİ ÖNEMSİYORUZ

ST-100 Yılın başında paylaştığımız genel olumlu görüşlerimizde değişiklik yapmadık. Ancak kısa vadeli oynaklık riskine karşılık aynı vadede teknik destek seviyeleri önemsiyoruz. 

Bu paralelde haftanın son işlem gününde 8800-8750 destek, 9050-9100 direnç seviyelerini izleyeceğiz. Dün gerçekleşen eurobond ihracının ardından ülke CDS (dün itibariyle 316.9bp) seviyesinde kayda değer bir geri çekilme yaşanması halinde kısa vadede XBANK hisselerinde tepki alımları açısından destekleyici olabilir.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...