Tgrt Haber

Son dakika! BOTAŞ'tan doğal gaza indirim açıklaması: Konuttan sonra sıra sanayide

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 May 2023 09:04 - Güncelleme : 02 May 2023 10:14
Son dakika! BOTAŞ'tan doğal gaza indirim açıklaması: Konuttan sonra sıra sanayide
botaş,doğal gaz

Son dakika haberi: Karadeniz gazının devreye girmesiyle birlikte enerjide müjdeler peş peşe geldi. Konut ve ibadethanelerden bir ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasının ardından bir sevindirici haber de sanayi için geldi. Mayıs ayı tarifesinin ayrıntılarını açıklayan BOTAŞ, sanayi ve elektrik üretimi amaçlı doğal gaza indirim yapıldığını duyurdu.

BOTAŞ'ın internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Doğal gazda nisan ayında geçerli olacak mesken abonelerinin tarifesi sabit kalırken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarifede indirim yapıldı. BOTAŞ'tan yapılan açıklama şu şekilde:

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

SANAYİ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ AMAÇLI KULLANIMDA İNDİRİM

Bu kapsamda, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Diğer taraftan 2022 Ekim ayı esas alındığında, Sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise yüzde 51,52 oranında indirim yapılmıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında Konutlarda Ukrayna ve Macaristan'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...