Tgrt Haber

BOTAŞ internet sitesinde duyurdu: İran gazında yüzde 70 kesinti

07 Ocak 2023 17:39 - Güncelleme : 07 Ocak 2023 17:48
BOTAŞ internet sitesinde duyurdu: İran gazında yüzde 70 kesinti
BOTAŞ,türkiye

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Türkiye'ye Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran iletim şebekesinden kaynaklı bir arıza nedeniyle 1 Ocak'tan itibaren yüzde 70 azaldığını bildirdi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) internet sitesinde yer alan duyuruda, arızanın kısa sürede giderilmesi için görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

YÜZDE 70 KESİNTİ VAR

"Ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran iletim şebekesinden kaynaklı bir arıza nedeniyle 1 Ocak 2023'ten itibaren yüzde 70 oranında eksik teslimat yapılacağı bildirilmiştir. Arızanın kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplarımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş ve konu hassasiyetle takip edilmektedir. Kış döneminde bulunduğumuz bu dönemde, ülke genelindeki doğal gaz kullanımının olumsuz etkilenmemesi için gerekli tüm önlemler alınmış olup, ilave gaz ihtiyaçlarımız Doğal Gaz Depolama Tesislerimizden karşılanmaktadır."

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gündüz 8 Ocak 2023 11:53

Her Sene aynı şey, Allah'ın izniyle Kendi Gazımızı kullansak, elin gavuruna muhtaç kalmayiz...

Sonraki Haber Yükleniyor...