Tgrt Haber

Akaryakıtta indirim sevinci kursakta kaldı! Motorine zam geliyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 Temmuz 2022 09:34 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 20:27
Akaryakıtta indirim sevinci kursakta kaldı! Motorine zam geliyor
motorin,akaryakıt,brent petrol,zam

Akaryakıtta motorine yapılan 2 lira 10 kuruşluk indirimin ardından bu sefer zam kararı çıktı. Brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar nedeniyle motorine Cumartesi gününden geçerli olmak üzere 81 kuruş zam yapılması bekleniyor. Benzin fiyatlarından ise bir değişiklik beklenmiyor.

Brent petrolün varil fiyatındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarında değişikliklere sebep oluyor. Geçtiğimiz günlerde 100 doların altına inen brent petrolün varil fiyatı dün tekrar yükselmeye başladı. 105 dolar sınırını aşan brent petroldeki yükseliş akaryakıtta zam olarak geri döndü.

MOTORİNE 81 KURUŞLUK ZAM GELİYOR

Cuma gününden itibaren geçerlik olmak üzerine motorin grubuna yapılan 2 lira 10 kuruşluk indirimin ardından bu sefer zam haberi geldi. Cumartesi gününden geçerli olmak üzere motorine 81 kuruşluk zam yapılması bekleniyor.

İSTANBUL’DA 25 LİRAYI TEKRAR AŞACAK

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 24,56 liradan satılıyor. Beklenen zammın gerçekleşmesi durumunda motorin fiyatı 25,37'ye yükselecek. Benzinin litresi ise ortalama 25,2 liradan satılıyor.

3 AY SONRA BRENT PETROL 100 DOLARIN ALTINA İNMİŞTİ

Artan enerji fiyatlarının bir resesyon tetikleyebileceği endişesi petrol fiyatlarında sert düşüşleri beraberinde getirdi. Brent petrol 3 ay sonra ilk kez 100 doların altına indi. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda yükselişle 105,63 dolardan işlem görüyor.

MOTORİNE ZAM

Motorin grubunda gece yarısından itibaren yansıyan 2,10 TL'lik indirim yapılmıştı.  Ancak yarından yine bir zam haberi geldi. 09.07.2022 Cumartesi gününden geçerli olmak üzere motorine 81 kuruş zam yapıldı.

Benzin fiyatında ise bir değişiklik beklenmiyor. Artış pompa satış fiyatlarına yansıyacak.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

Beklenen zammın gelmesiyle İstanbul'da motorinin litre fiyatı 25,37'ye yükseldi.

Benzinin litresi ise ortalama 25,2 liradan satılıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...