Tgrt Haber

Petrol piyasasındaki dalgalanma sürücülere yaradı: Yeni yılın ilk indirim haberi geldi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, NTV haber
10 Ocak 2023 09:20 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 10:14
Brent petrol,akaryakıt,benzin,motorin,LPG,fiyat,zam,indirim

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve Çin'deki sıkı Covid-19 tedbirlerinin baskıladığı Brent petrolde dalgalanma sürüyor. Geçtiğimiz ay yaklaşık 90 dolar seviyelerine kadar çıkan Brent petrol, düşüşünü 2023'te de devam ettirdi. Brent petroldeki bu gelişmelerin ardından vatandaşlar, "Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim var mı? 10 Ocak 2023 benzin ve motorin fiyatları ne kadar? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı ne kadar oldu?" sorularını araştırmaya başladı. Özellikle geçtiğimiz kasım ayında peş peşe indirim alan akaryakıta yeni indirim yolda. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 63 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor. İndirimin gerçekleşmesi durumunda benzin, nisan ayından sonra 19 liranın altını görecek. İşte Brent petrolde son durum ve güncel motorin ve benzin fiyatları...

Akaryakıtta motorin ve benzin fiyatlarında belirleyici rol oynayan Brent petrolde ve döviz endeksindeki hareketlilik, yeni yılda sürücülerin yüzünü güldürecek. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin denizden taşınan Rus petrolüne ambargo kararı ile Çin'in uyguladığı sert "sıfır vaka" politikası ve ülkede yaşanan protestoların da etkisiyle Brent petrol, 80 dolar seviyesinin altına kadar geriledi.

BRENT PETROL NE KADAR?

Güne 79,80 dolar ile başlayan Brent petrol, 79,27 dolardan işlem görüyor. Dün en düşük 78,42 dolar, en yüksek 81,36 dolar seviyelerini gören Brent Petrol, günü 79,75 dolar seviyesinde kapattı.

YENİ YILIN İLK İNDİRİMİ

Brent petrolün 80 dolar seviyesine kadar gerilemesinin ardından 11 Ocak 2023 Çarşamba gününden itibaren benzin grubuna indirim bekleniyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren benzin grubunda 63 kuruşluk indirim bekleniyor. Benzin indirimi olma ihtimali sonrası motorin grubunda da beklenti artarken bu konuyla ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı.

YENİ BİR İNDİRİM GELECEK Mİ?

Araç sahibi olan vatandaşlar ‘Bugün benzine, motorine indirim, zam var mı?’ sorusunun cevabını yakından takip ediyor. Son 11 ayın en düşük seviyesini gören Brent petrolde ve döviz kurunda düşüşün devam etmesi durumunda 2023'ün ilk ayında yeni indirimlerin gelmesi muhtemel görünüyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM

Yeni yıla girilmesiyle birlikte benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pompa fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir için şöyle şekillendi:

İSTANBUL

  • Benzin fiyatı: 19,45₺
    Motorin fiyatı ise 22,08₺ olarak güncellendi.

ANKARA

  • Benzin fiyatı: 19,66₺ olurken
    Motorin fiyatı ise: 22,20₺ oldu.

İZMİR

  • Benzin fiyatı: 19,65₺ olurken
    Motorin fiyatı ise; 22,30₺ olarak güncel listede yer aldı. 
Kaynak: TGRT Haber, NTV haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...