Tgrt Haber

Brent petrole dolar engeli! Fed baskısı akaryakıta yaradı, benzine indirim göründü

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
22 Şubat 2023 09:20 - Güncelleme : 22 Şubat 2023 09:41
Brent petrole dolar engeli! Fed baskısı akaryakıta yaradı, benzine indirim göründü
brent petrol,akaryakıt fiyatları,benzin,motorin

Brent petrol fiyatları Amerika’daki para politikalarındaki belirsizlik ve talep endişeleriyle dalgalı bir seyir izliyor. Buna karşın doların küresel piyasalarda güçlenmesi petrol fiyatlarındaki baskının artmasına neden oldu. Yurt dışında yaşanan gelişmeler yurt içinde pompaya yansıdı. Sektör temsilcilerinde alınan bilgilere göre 23 Şubat'tan itibaren benzin grubunda 48 kuruşluk fiyat indirimi bekleniyor.

Piyasalar bir süredir Fed faizlerinde indirime gidileceği yönünde fiyatlanırken, güçlü gelen istihdam verileri ve hala sağlam kalmaya devam eden enflasyon rüzgârın tersine dönmesine neden oldu. Fed başkanlarından gelen şahin mesajlar bir süre daha artırım döngüsüne devam edileceği sinyalini verirken doların güçlenmesine bağlı olarak petrol fiyatları da arttı. Ancak, talep endişeleriyle beraber fiyatlar aşağı yönlü baskılanıyor. Petrol piyasalarındaki gelgitli hava yurt içinde benzin fiyatları yansıdı. Yarından itibaren benzine indirime gidilmesi bekleniyor. 

GÖZLER BUGÜN AÇIKLANACAK FED TUTUNAKLARINDA

Tüm piyasalar bugün açıklanması beklenen Fed tutanaklarına kilitlendi. Enflasyonist baskıların artması ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri şahin tutumların devam edeceği beklentilerini artırdı. Analistler Fed’in açıklanacak toplantı tutanaklarının gelecek dönem para politikası adımlarına ilişkin önemli ipuçları vermesinin beklendiğini ifade etti. Söz konusu gelişmelerle artan dolar değeri de dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getiriyor. Bu durum alımların azalmasına neden olarak petrol fiyatlarında düşüşe yol açıyor.

ÇİN KAYNAKLI TALEP ARTIŞI FİYATLARI ETKİLEYECEK

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Uluslararası Enerji Ajansı geçen hafta yayımlanan aylık petrol piyasası raporlarında, bu yıl küresel petrol talebindeki artış öngörülerini artırmış ve bu artışın önemli bir kısmının Çin'den kaynaklanacağını belirtmişti.

BENZİNE İNDİRİM Mİ GELDİ?

Brent petrol fiyatlarındaki gelişmeler yurt içinde piyasalar zam ya da indirim şeklinde yansıyor. Yeni alınan bilgilere göre 23 Şubat'tan itibaren benzin grubunda 48 kuruşluk fiyat indirimi bekleniyor. Motorine grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul

Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,85 TL
Anadolu Yakası motorin fiyatı: 21,22 TL
Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,91 TL
Avrupa Yakası motorin fiyatı: 21,28 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 21,19 TL
Motorin fiyatı: 21,60 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 21,10 TL
Motorin fiyatı: 21,64 TL

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...