Tgrt Haber

Bursa'da miting yapan emeklilerden hükümete çağrı: Seyyanen zam yapılsın

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 May 2024 21:35 - Güncelleme : 25 May 2024 22:06

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan emekliler Bursa'da mitingde bir araya geldi. Kent meydanında toplanan binlerce emekli hükümete çağrı yaptı. En düşük emekli maaşının en düşük memur maaşına eşitlenmesini isteyen emekliler, seyyanen zam talebinde de bulundu.

Türkiye'de vatandaşa etkisini yoğun biçimde hissettiren enflasyon karşısında zor günler geçiren emekliler d maaşlarında iyileştirme talep etti.

Bursa’da bir araya gelen emekliler, maddi imkanların yetersiz olduğu gerekçesiyle miting düzenledi. Atatürk Stadyumu önünde toplanan emekliler, Darmstad Caddesi üzerinden yürüyerek kent meydanında toplandı.

REFAH PAYI İSYANI

Emekliler adına konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası Başkanı Ensar Torun, "Ülke ekonomisi her yıl belli ölçekte doğal olarak büyüyor. Peki bu büyümeden, yani refah payından emekliler, çalışanlar neden yararlandırılmıyor? Emekliler hem ekonomik mücadelelerini sürdürecekler, hem de bu ülkenin olması gereken laik, demokratik, insan haklarını saygılı ve sosyal bir hukuk devlet olması için mücadele edeceklerdir" dedi.

Bursa'da miting yapan emeklilerden hükümete çağrı: Maaşlarımız en düşük memur maaşına eşitlensin - 1. Resim

"BU MAAŞLARLA YAŞANMAZ"

Torun sözlerine şöyle devam etti:

"Bu maaşlarla yaşanmaz. Bizi görün. Ülkenin birçok bölgesinde taleplerimizi içeren on binlerce imzayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne teslim edeceğiz. Yarın Ankara'da yapılacak emekli mitingine destek vereceğiz.

Bursa'da miting yapan emeklilerden hükümete çağrı: Maaşlarımız en düşük memur maaşına eşitlensin - 2. Resim

"EMEKLİLERE DE SEYYANEN ZAM VERİLMELİ"

Yeni emeklilik yasası, bilim insanları ile çalışanların ve emekli sendikalarının da katılımıyla sil baştan yeniden yapılmalıdır. Memurlara verilen seyyanen zam bütün emeklilere verilmelidir. Böylelikle en düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşına eşitlenecek şekilde kademelendirilmelidir."

Bursa'da miting yapan emeklilerden hükümete çağrı: Maaşlarımız en düşük memur maaşına eşitlensin - 3. Resim

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda yaptığı konuşmada emeklilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri için de takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini belirtti. Işıkhan, "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak" şeklinde konuştu.

Bursa'da miting yapan emeklilerden hükümete çağrı: Maaşlarımız en düşük memur maaşına eşitlensin - 4. Resim

EMEKLİLER İÇİN YENİ ANLAŞMALAR YOLDA

Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekli olduğunu söyledi. Kamu ve özel sektörle anlaşmalar yaparak emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmeleri için çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı. Işıkhan, "Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden; zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar bir çok anlaşmayı emeklilerimiz için hayata geçireceğiz." diye konuştu.

EYT DÜZENLEMESİ

EYT düzenlemesiyle emekli olanlara da ayrı bir parantez açan Işıkhan, yaklaşık 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu söyledi. Işıkhan, 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...