Tgrt Haber

Cezasız kalmayacak! Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu: Fahiş fiyatta gerekli yaptırımlar uygulanacak

07 Şubat 2023 17:05 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 17:14
Cezasız kalmayacak! Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu: Fahiş fiyatta gerekli yaptırımlar uygulanacak
hazine bakanlığı,deprem

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından deprem sonrası gündeme gelen haksız fiyat artışlarına yönelik yapılan açıklamada ''Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu elim dönemde, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz tarafından gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezasız kalmayacaktır'' denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, twitter hesabından fahiş fiyat artışı uygulayan fırsatçılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulumu tarafından gerekli tedbirlerin alınacağı ifade edilerek "Hep birlikte yaşadığımız ve derinden hissettiğimiz bu olumsuz süreci atlatmak adına ne gerekiyorsa birlikte yapmaya var gücümüzle devam edeceğiz.''denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

''Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle acil ihtiyaç malzemelerinde yaşanan talep sonucunda, fahiş fiyat artışı uygulayan bazı fırsatçıların olduğu görülmektedir. Ülkemizin depremle mücadele ettiği bu elim dönemde, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Vergi Denetim Kurulumuz tarafından gerekli tedbirler alınacak, haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacak, yaşatılan hiçbir suistimal cezasız kalmayacaktır. Hep birlikte yaşadığımız ve derinden hissettiğimiz bu olumsuz süreci atlatmak adına ne gerekiyorsa birlikte yapmaya var gücümüzle devam edeceğiz.''

İDARİ YAPTIRIM CEZALARI UYGULANACAK

Öte yandan Ticaret Bakanlığı da konuya dair bir açıklama yaparak fahiş fiyatla mücadele edileceğini ifade etti. Ticaret Bakanlığı açıklamasında, “Üzücü hadise sırasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır. Ayrıca elektronik ticaret pazaryerlerine de gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılar yapılmıştır. Bu kapsamda, yaşadığımız bu olağanüstü dönemde devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek birbirine kenetlenmişken depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini suistimal etmeye yönelik her türlü fırsatçılık faaliyetleri Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1622948701508444161

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...