Tgrt Haber

Çin menşeli ürünlere Ticaret Bakanlığı sınır getirdi! Yerli üretime öncelik

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
15 May 2024 09:09 - Güncelleme : 15 May 2024 09:40
Çin menşeli ürünlere Ticaret Bakanlığı sınır getirdi! Yerli üretime öncelik

Ticaret Bakanlığı yerli üretimin kullanımını artırmak için piyasada olan ürünlere sınırlandırma getirdi. Bunların başında da Çin, yer aldı. Çin'den gelen bazı ürünler sınır dışı edilerek yerli üretim ürünleri raflarda ön sırada yer aldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan bildirimde Ticaret Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, yürürlüğe girdi. Tebliğde özellikle yerli üretimi ön plana almak için Çin menşeli ürünler rafa kaldırıldı. En dikkat çeken ise elektrikli duvar saatleri oldu. 

ÇİN MENŞELİ ÜRÜNLERE TİCARET BAKANLIĞI SINIR GETİRDİ! 

Bazı yerli üreticilerin söz konusu ürüne yönelik başvurularına istinaden yapılan inceleme sonuçlandı. İnceleme sonucunda, yeterli bilgi, belge ve delil bulunduğu anlaşıldığından, Çin menşeli "elektrikle çalışan duvar saatleri"ne yönelik yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önleme ilişkin nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verildi.

Çin menşeli ürünlere Ticaret Bakanlığı sınır getirdi! Yerli üretime öncelik - 1. Resim

Raftan kaldırılan Çin menşeli ürünler 400 lira ve 2 bin TL arası fiyatlarla satılıyor. Bu ürünlerin yanı sıra bakanlık daha birçok ithal ürünün raflardan kaldırılıp yerli ürünlerin ekleneceğini belirtti.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...