Tgrt Haber
Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete ek zam açıklaması: Enflasyona göre adım atarız

31 Mart 2022 14:34 - Güncelleme : 31 Mart 2022 14:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete ek zam açıklaması: Enflasyona göre adım atarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde tartışma konusu olan ve vatandaşların ‘temmuz’ ayında asgari ücrete ek zam beklentisine son noktayı koydu. Vatandaşı aldatacak hiçbir şeyi söylemeyi doğru bulmadığını ve yapmayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrette tespit komisyonu olduğunu hatırlatarak “Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız” ifadelerini kullandı. Enflasyona dikkat çeken Erdoğan gerektiği durumda adımlar atılabileceğini ifade ederken “Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz” şeklinde konuştu.

Temmuz ayında asgari ücrete ek zam beklentisi oluşurken hükümet ve Cumhur İttifakı ortağı olan MHP'den gelen açıklamalar vatandaşı umutlandırdı. EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların hızlandığı belirtilen ifadelerde asgari ücrete 'ek zam' beklentisi kuvvetlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 'asgari ücrette ek zam' tartışmalarını doğru bulmadığını söylemesi üzerine gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüş sonrasında vatandaşın dört gözle beklediği 'asgari ücrette ek zam' tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE EK ZAM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu. Vatandaş aldatacak ve yapmayacakları bir şeyi söylemeyi doğru bulmadığını söyleyen Erdoğan, asgari ücret tespit için bir komisyonun olduğunu hatırlattı. Asgari ücret toplantısının her yıl toplandığını ifade eden “Dolayısıyla bunun vakti aralıktır” dedi enflasyona dikkat çekerek açık kapı bıraktı. 

“BUNA KAPALI DEĞİLİZ”

“Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz ” şeklinde konuşan Erdoğan, Bakanlık ve sendikaların irtibat halde olduklarını söyledi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Asgari ücrete yapılan yüzde 50’nin üzerindeki zamma dikkat çeken Erdoğan, “Biliyorsunuz daha yeni asgari ücrette görülmemiş bir zam yapmak suretiyle asgari ücreti farklı bir noktaya çektik. Bir diğer adımda da yine emeklilerle ilgili artışları yaptık. Bundan sonra da vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 18 Haziran 2022 12:51

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ ALLAH BASIMIZDAN EKSİK ETMESİN SAYGILAR HURMETLER DİLİYORUM

Sonraki Haber Yükleniyor...