Tgrt Haber

Denizi kirleten gemiye milyon liralık ceza

18 Ağustos 2021 11:48
Denizi kirleten gemiye milyon liralık ceza
çevre,deniz,ceza

Mersin'de denizi kirlettiği belirlenen gemiye 1 milyon 490 bin lira ceza kesildi. Denize evsel nitelikli atık su bırakıldığı tespit edildi.

Mersin Uluslararası Limanı'nda (MIP) yük boşalttığı sırada denizi kirlettiği tespit edilen gemiye 1 milyon 490 bin lira ceza uygulandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, limandaki 15 numaralı rıhtımda yük boşaltan Barbados bandıralı 18 bin 17 grostonluk gemiden, denize evsel nitelikli atık su bırakıldığını tespit etti.

Denizi kirleten gemiye milyon liralık ceza

Denizi kirlettiği belirlenen gemiye 1 milyon 490 bin lira ceza kesildi. Denize bırakılan atık sudan alınan numune de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayladığı bir laboratuvara gönderildi.

2019'un nisan ayından bu yana havadan ve denizden yapılan denetimlerde, denizi kirleten 30 gemiye 51 milyon 926 bin 955 lira ceza kesildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...