Tgrt Haber

Dijital Vergi Dairesi uygulaması Resmi Gazete'de!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 09:29 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 09:35
Dijital Vergi Dairesi uygulaması Resmi Gazete'de!
dijital vergi,resmi gazete,gelir idaresi başkanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından altyapısı kurulan Dijital Vergi Dairesi uygulamasına yönelik tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi işlemlerinin elektronik ortama taşınmasına yönelik olarak altyapısı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından kurulan Dijital Vergi Dairesi uygulaması Resmi Gazete'nin 7 Ekim tarihli sayısında yayımlandı.

İŞLEMLER İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Dijital vergi dairesine dijital.gib.gov.tr adresi üzerinden veya GİB tarafından oluşturulan mobil uygulama üzerinden giriş yapılabilecek. Sistemden daha önce kullanıcı kodu ve şifresi olan, e-Devlet şifresi bulunan ve tebliğ kapsamında şifre edinen kişiler yararlanabilecek.

Dijital vergi dairesi üzerinden kişiler, vergi dairesi sistemlerinde kayıtlı olan ve GİB tarafından belirlenen bilgilerini elektronik ortamda görüntüleyebilecek. Bu kapsamda ivd.gib.gov.tr ve intvrg.gib.gov.tr adresleri ile birlikte dijital.gib.gov.tr adresi de tebliğe elverişli elektronik tebligat adresi olarak kabul edilecek. Aynı gazetede yer alan diğer vergi usul kanunu tebliğine göre, şarj ağı işletmecileri, verilen hizmet karşılığında düzenlenen faturada yer alan bilgileri anlık olarak elektronik ortamda GİB Teknoloji sistemlerine bildirecekler.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...