Tgrt Haber

Doğalgaz yardımı ödemeleri yattı mı? Doğalgaz yardımı ne kadar, nereden ve nasıl alınır?

24 Mart 2022 16:59 - Güncelleme : 24 Mart 2022 17:07
Doğalgaz ödemeleri 3 aylık periyotlarda, yılda iki kez gerçekleşecek

Doğalgaz yardımı almak için başvuran vatandaşlar Doğalgaz yardımı ödemeleri yattı mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. 2022 yılı için doğalgaz desteği sağlanacağının duyurulmasının ardından başvurulara yoğun ilgi olmuştu. Doğalgaz yardımı almayı hak eden kişiler ödemenin ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte doğalgaz yardımına dair son dakika haberi…

Doğalgaz ödemeleri 3 aylık periyotlarda, yılda iki kez gerçekleşecek

"Doğalgaz yardımı ödemeleri yattı mı?" sorusu milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaş tarafından merak ediliyor. Doğalgaz yardımı için başvurular büyük ilgi görürken ödemelerin yapılacağı tarih heyecanla bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, önceden kömür yardımı olarak verilen yakıt yardımının 2022 yılında doğalgaz desteği olarak ödeneceğini 2021'in son günlerinde açıklamıştı. Beklenen açıklama ise geldi. Peki doğalgaz yardımı ne kadar? 2022 Doğalgaz yardımı nereden ve nasıl alınır, yattı mı? İşte detaylar…

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz ödemelerinin 3 aylık periyotlarda, yılda iki kez gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtirken; ödemelerin ilkini Mart ayında tamamlayacaklarını ifade etmişti. Beklenen tarih geldi ve ödemeler yatmaya başladı.

Bakan Yanık, Doğalgaz Tüketim Desteği'nde ödemelerin başladığını duyurdu. Yanık ilk taksit kapsamında 230 bin haneye 80,5 milyon TL destek verdiklerini söyledi.

https://twitter.com/deryayanikashb/status/1506550083264954369

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet ekranı üzerinden Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti bölümünden başvuru yapabilecekler. Başvurusu onaylananlar PTT'ye giderek dekontlarını ibraz edecek.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ ÖDEMELERİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Doğalgaz fatura yardımı ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi vatandaşların PTT kartına yatırılacak ve başvurusu onaylanan vatandaşlar ödemelerini PTT'den teslim alabilecek.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ödemeler ısıl haritaya göre belirlenecek. Doğu'daki ısınma ihtiyacı ile Ege’de ısınma ihtiyacı aynı olmadığından, hane başına 450 lira ile 1.150 lira arası destek sağlanması planlanıyor.

İlavaten, evde kronik hastası bulunan ve yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren kişilerin bulunduğu hanelerde, bu destek tutarına ek yüzde 5 fazla ödeme yapılacak.

Bakan Derya Yanık, doğalgaz desteğinin ne kadar olacağına dair şu açıklamaları yapmıştı; "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişiyor. Ödemelerimizi iki taksit olarak gerçekleştiriyoruz. Ödemesini yaptığımız ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 TL ile 575 TL arasında değişecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...