Tgrt Haber

17 Aralık dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı sonrası yeni rekor! İslam Memiş dolar tahmini

17 Aralık 2021 10:19
17 Aralık dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı sonrası yeni rekor! İslam Memiş dolar tahmini
dolar,euro,islam memiş

Dolar fiyatı haftanın son işlem gününde rekor kırdı. Merkez Bankası faiz indirim kararı ardından dolar sert yükselişe geçerek 16 TL sınırını aştı. Peki 17 Aralık dolar kaç TL? İslam Memiş dolar tahmini ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında beklentilere uygun şekilde politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 15’ten yüzde 14’e indirdi. Eylül ayından bu yana faiz indirimi kararı uygulayan Merkez Bankası basın duyurusunda ''TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir'' ifadelerine yer verdi. Peki euro ve dolar kaç TL? 

17 ARALIK DOLAR KAÇ TL? 

Eylül ayından bu yana faiz indirimi kararı uygulayan Merkez Bankası toplamda politika faizini 500 baz puan indirdi. Dolar faiz indirimi kararına yükselişle tepki verirken bugün tarihi zirvesini 16 TL üzerine taşıdı. 

17 Aralık Cuma dolar 16,06 TL üzerinden işlem görüyor. 

EURO KAÇ TL? 

Yurt içinde dolar değerlendikçe diğer yabancı para birimleri değer kazanıyor. Dolar/TL kuru 16 sınırını aşarak 16,08 TL’den el değiştirirken euro da rekor kırdı. 17 Aralık Cuma euro 18,23 TL’den işlem görüyor. 

17 Aralık dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı sonrası yeni rekor! İslam Memiş dolar tahmini

İSLAM MEMİŞ DOLAR TAHMİNİ 

Dolar rekor serisine devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş “Türk Lirası’ndaki değer kayıpları hala devam ediyor. Neredeyse 16 liraya yakın bir kur var karşımızda. Dolar/TL kurunun yükselmesi diğer yabancı para birimlerinin de yükselmesine sebep oluyor. Dolardaki hareketi bundan sonra hiçbir ekonomist veya analist rakamlar üzerinden tahminde bulunamaz. Ama bence bu süreç çok sürdürülebilir bir süreç değil. Kurlardaki yükseliş neredeyse 2001 krizine tekabül ettiği için çok sürdürülemez olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlara şunu söyleyebilirim. Bunun tedbirinin çok önce alınması gerekiyordu. En az 1-2 ay daha beklemeleri gerekiyor. Bundan sonra bir maliyet yapmak çok riskli” ifadelerine yer verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...