Tgrt Haber
Tgrt Haber

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

23 Eylül 2021 14:57
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı
dolar,döviz,dolar tl paritesi,TCMB,,faiz,

Dolar fiyatları 2 Haziran'da 8,8008 ile tüm zamanların rekorunu görmesinin ardından, TCMB'nin faizleri 100 baz puan düşürmesiyle tüm zamanların rekorunu kırarak 8,8021 liraya yükseldi.

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Varlık alımlarında bir azaltım için kapının aralandığına işaret edilen toplantının ardından dolar/TL 23 Eylül sabahına 8,66-8,67 seviyelerinden başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün haftalık gösterge repo faizinde 100 baz puan indirime gittiğini açıkladı. Piyasa beklentileri faizde değişiklik olmayacağı yönündeydi.

Tüm bu gelişmelerle 2 Haziran'da 8,8008 ile tüm zamanların rekorunu gören dolar fiyatları yüzde 1'in üzerinde yükselişle 8,80'in üzerine çıktı. Kur 8,8021 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek rekor tazeledi. Dolar/TL şu sıralar 8,74'ten işlem görüyor.

Analistler TCMB’nin faiz indirimi yapmasıyla döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlerin agresif bir şekilde devam etmesini ve 8,80 seviyesinin aşılmasını beklediklerini dile getirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...