Tgrt Haber

Dolarda çıta yükseliyor! Faiz kararı öncesi son bir ayın zirvesinde! (24 Kasım güncel döviz fiyatları)

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
24 Kasım 2022 10:29 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 14:03
Dolarda çıta yükseliyor! Faiz kararı öncesi son bir ayın zirvesinde! (24 Kasım güncel döviz fiyatları)
dolar,dolar kaç lira,fed,merkez bankası

Tüm gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararına çevrilmiş durumda. Faiz kararı öncesi dolar, hafta başından bu yana takındığı durağan tavrına son verdi. Yurtiçinde bu sabah güne değer kazanarak başlayan dolar, küresel piyasalarda düşüş yaşıyor. Ekonomistlerin genel görüşüne göre merkez bankası bu toplantıda da politika faizini düşürmeye devam edecek. Peki, dolar kuru son durum nedir?

Dolar, FED başkanlarının açıklamaları ve ABD’den gelen verilere bağlı olarak durağan bir seyir izlerken değerli metallerde hızlı bir değer artışı yaşandı. Bugün Merkez Bankası faiz kararı öncesinde dolar kurunun son durumu merak ediliyor. 

FED TUTANAKLARINDA FAİZ ARTIŞ TEMPOSUNU DURDURMA SİNYALİ

Dün açıklanan Fed tutanaklarında yer alan faiz artışlarında yavaşlama sinyali küresel piyasalarda doların güç kaybetmesine neden oldu. Dolar endeksi 105,662’ye geriledi. Diğer yandan gelişmekte olan para birimlerinde değer kazancı artıyor. Buna bağlı olarak altın gibi değerli metallerde ve borsada ralliler yaşanması bekleniyor.  Yaşana gelişmeler gelecek toplantıda 50 baz puan artışı ihtimalini güçlendirdi. 

DOLARDA SON DURUM NEDİR? 

Dolar, güne 18,6195 ile başlayan Amerikan Doları kuru, saat 10:06 itibarıyla yüzde 0,04 artışla 18,6279 liradan fiyatlandı. Dün en düşük 18,5782, en yüksek 18,6367 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 18,6169 seviyesindetamamladı. Günü ilerleyen saatlerinde dolar, 18,63 seviyesine kadar ilerledi.

EKONOMİSTLER MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI İÇİN NE DİYOR? 

Tüm piyasalarda Merkez Bankası kararının hareketliliği var. Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz politikasına devam edip etmeyeceğini merak ediyor. AA Finans'ın beklenti anketi 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9'a indirilmesini bekliyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...