Tgrt Haber

Dolarda gözler ikinci çeyrek büyümesinde

01 Eylül 2021 09:15
Dolarda gözler ikinci çeyrek büyümesinde
dolar,döviz,türk lirası

Bugün piyasalar ikinci çeyrek büyüme verisini takip ediyor. Dün 8,30'un altına gerileyen dolar/TL veri öncesinde 8,32 liradan işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolarda düşüşün devamı için 8,30'u işaret ederek, " Dolar kuru 8,30 liranın altında kapanışlar gerçekleştirirse düşüşlerin 8,10 lira seviyesine kadar devam edeceğini belirtiyoruz" dedi.

Türkiye'de haftanın en önemli gündem maddelerinden biri olan ikinci  çeyrek döneme ilişkin GSYH verileri TÜİK tarafından açıklanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) analist toplantısı da piyasaların izleyeceği diğer önemli gündem olacak. Yurt dışında ise Satın Alma Yöneticileri Endeksleri (PMI) ve ABD ADP özel sektör istihdamı takip edilecek.

Yılın ilk çeyrek döneminde Türkiye ekonomisi yüzde 7,0 büyümüştü. Analistler bugün açıklanacak veri ile baz etkisinin de katkısıyla yüzde 20'nin üzerinde büyüme bekliyor. 

Dün 8,30 altına gerileyen dolar/TL bu sabah dünkü kapanış seviyesinden işlem görerek 8,30-8,32 bandında hareket ediyor. Euro/TL de 9,82 liradan değerleniyor.

KRİTİK SEVİYE 8,30

İkinci çeyrek büyüme verisi öncesinde dolar fiyatlarındaki hareketi yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Jackson Hole toplantısı sonrasında dolar fiyatlarındaki iyimserlik devam ediyor. Dolar gelişen ve gelişmekte olan piyasalarda değer kaybediyor. Dolar kuru 8,30 liranın altında kapanışlar gerçekleştirirse düşüşlerin 8,10 lira seviyesine kadar devam edeceğini belirtiyoruz. Bu seviyeler özellikle Fed’in yıl sonunda varlık alımlarını azaltması ve TCMB’nin faiz indirme gibi sebeplerinden dolayı yeniden yönünü yukarı bırakabilir” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...