Tgrt Haber

Son dakika! Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.78 milyar dolarlık 'deprem' desteği

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Şubat 2023 22:45 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 00:16
Son dakika! Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.78 milyar dolarlık 'deprem' desteği
Dünya Bankası,Deprem,Kahramanmaraş,Türkiye,Dolar,Hibe

Son dakika haberi: Dünya Bankası, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından Türkiye'ye 1.78 milyar dolarlık deprem desteği vereceğini duyurdu.

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem sonrası 10 ilde büyük bir yıkım oldu. Binlerce binanın yıkıldığı şiddetli depremin ardından başlayan arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

1.78 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

Her geçen saat bilançonun arttığı felakette tüm dünya Türkiye'ye maddi ve manevi desteğini açıkladı. Bir destek haberi de Dünya Bankası'ndan geldi. Banka, Türkiye'ye 1 milyar 780 milyon dolarlık kaynak sağlayacak.

"DÜNYA BANKASI HIZLA HAREKET EDECEKTİR"

Öte yandan, Dünya Bankası Grubu Başkanı Malpass, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yıkıcı depremden etkilenen Türkiye ve Suriye halkına taziyelerini sunduğunu belirterek, "Dünya Bankası depremden etkilenenleri desteklemek için hızla hareket edecektir" açıklamasında bulunmuştu.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
9 Şubat 2023 23:43

Sanaide ellerimiz dona dona yag pas içinde calistik kimseden sadaka istemiyoruz sigorta girişimizi hakkımız olanı istiyoruz görmezden gelemezsiniz sayın bakan

Sonraki Haber Yükleniyor...