Tgrt Haber

Dur durak bilmiyor, akaryakıtta peşi sıra yeni artış! Motorinin ardından benzine de zam geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber,
13 Eylül 2023 09:44 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 14:14
Dur durak bilmiyor, akaryakıtta peşi sıra yeni artış! Motorinin ardından benzine de zam geliyor
benzin,motorin,akaryakıt,zam,,,brent petrol,brent petrol fiyatı,benzine zam

Küresel petrol piyasasında yaşanan kısıtlama kararları brent petrol fiyatlarını son 10 ayın zirvesine çıkardı. OPEC’in açıkladığı rapor petrol açığı ile ilgili endişeler fiyatlamalara yansıyor. Önce ÖTV zammı ile fiyatlanan benzin ve motorin fiyatları şimdi de petrol yüzünden tırmanışa geçti. Gece yarısından itibaren motorine zam gelirken, artışlardan benzin de nasibini alacak. Motorinin ardından benzine de zam geliyor.

Küresel petrol piyasasında yaşanan endişeler fiyatları son 10 ayın zirvesine çıkardı. Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol üretimi ve ihracatındaki kısıtlamaları sonrasında OPEC’in açıkladığı rapor petrol açığı ile ilgili kaygıları arttırdı. Brent petroldeki yaşanan yükseliş akaryakıtı da vurdu. Petrol ve petrol ürünlerinde peşi sıra zamlar yaşanıyor. Önce ÖTV zammı ile fiyatlanan benzin ve motorin fiyatları şimdi de petrol yüzünden tırmanışa geçti. Gece yarısından itibaren motorine zam gelirken, durmayan artışlardan benzin de nasibini alacak. Motorinin ardından bu kez benzine de zam geliyor.

SON ZAMLA BİRLİKTE MOTORİN YÜZDE 81 ARTTI

Motorinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 2.06 lira zam geldi.

Zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin litresi 39.98 liraya, Ankara'da 40.52 liraya, İzmir'de 40.71 liraya, Adana'da 40.96 liraya, Bursa'da 40.60 liraya, Diyarbakır ve Antalya'da ise 41.23 liraya çıktı. Son zamla beraber motorin fiyatları 2023 genelinde yüzde 81 artmış oldu.

BENZİNE YENİ ZAM YOLDA!

Benzine ise 14 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam bekleniyor. Benzinin litresi şu an ortalama 36,87 liradan satılıyor. Gelecek zamla birlikte benzin de neredeyse 40 liraya dayanacak. Yeni zam sonrası benzin ortalama 38,51 liraya çıkacak.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Bugün yüzde 0,2 artarak 91,8 dolar ile yükseliş eğilimini üst üste 4. işlem gününe taşıyan Brent petrolün varil fiyatı, böylece Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

OPEC RAPORU İLE FİYATLAR YUKARI YÖNLÜ SEYİR İZLİYOR

Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol üretimi ve ihracatındaki kısıtlamaları yıl sonuna kadar uzattığını açıklamasının ardından Brent petrolün varil fiyatındaki yükseliş ivme kazandı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) açıkladığı aylık raporda petrol açığının oluşabileceği beklentisine yer vermesi fiyatları yukarı yönlü desteklemeye devam ediyor.

 

 

Kaynak: TGRT Haber,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...