Tgrt Haber

Elektrik zirvesi sona erdi! 'Temel sorun maliyet, yarısını devlet veriyor'

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Şubat 2022 15:07
Fotoğraf: İhlas Haber Ajansı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 21 elektrik dağıtım bölgesinin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantının ardından Bakan Dönmez yaptığı açıklamada, "Temel sorun elektrik üretim maliyetleri. Geçen yıl enerji ürünlerine devlet desteği 165 milyar TL. 100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini devlet ödüyor." dedi

Fotoğraf: İhlas Haber Ajansı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 21 elektrik dağıtım bölgesinin üst düzey yöneticileri ile bakanlık binasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda yangın, sel, deprem ve yoğun kış koşulları gibi muhtemel afet durumlarında şirketlerin planları ve yol haritalarının ele alındı.

Bakan Dönmez toplantı sonrası yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

Elektrik dağıtım şirketlerimizle bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdik. Uyarılarımızı yaptık. Güçlü ve zayıf olduğumuz noktaları değerlendirdik. Bizim açımızdan verimli bir toplantı oldu. Enerji sektörünün üretim iletim dağıtım şeklinde yeniden düzenlenmesi sektörün büyümesinde yeniden ivme kazandırmıştır.

"BU YIL 67 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILACAK"

“Dağıtım şirketleri tarafından 40 milyar liralık yatırım yapıldı.” diye konuşan Dönmez, bu rakamın bu yıl içerisinde 67 milyar liraya yükseleceğini bildirdi.

“Yeni yatırımlarla şebeke ağımızı genişletiyoruz. 100 milyar dolarlık yatırım son 20 yılda yapıldı. 100 bin megavata elektriğimizi son 20 yılda ulaştırdık. Enerji sektörü her gün kendini yenilerken alt yapı yatırımları ve serbest piyasa atılımlarıyla örnek gösterilirken muhalefetini Türkiye'nin tökezlemesi üzerine kuran bir siyasetin adeta freni boşlamış bir kamyon gibi her gün yalanlarla dolu bir yokuştan indiğini görüyoruz.”

Bakan Dönmez sözlerine şu şeklide devam etti:

"Dünyada ciddi bir enerji darboğazı söz konusu. Temel sorun elektrik üretim maliyetleri. Geçen yıl enerji ürünlerine devlet desteği 165 milyar TL. 100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini devlet ödüyor. Enerji fiyatları küresel bir sorun haline geldi."

"FRENİ BOŞALMIŞ KAMYON GİBİ YALANLARLA DOLU YOKUŞTAN İNİYOR"

“Hiçbir ahlaki ve insani değerden nasibini almayan siyasetin önüne ne gelirse sürüklediğini halkı kışkırtmaya yönelik adımlarından sonuncusuna geçtiğimiz günlerde rastladık.

Enerji sektörü her gün kendini yenilerken alt yapı yatırımları ve serbest piyasa atılımlarıyla örnek gösterilirken muhalefetini Türkiye'nin tökezlemesi üzerine kuran bir siyasetin adeta freni boşlamış bir kamyon gibi her gün yalanlarla dolu bir yokuştan indiğini görüyoruz.”
Hiçbir ahlaki ve insani değerden nasibini almayan siyasetin önüne ne gelirse sürüklediğini halkı kışkırtmaya yönelik adımlarından sonuncusuna geçtiğimiz günlerde rastladık.

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Toplantıya, Bakan Dönmez’in yanı sıra, Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü İzzet Alagöz, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammer Nuri Aslan, Aydın, Denizli, Muğla Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Bayramoğlu, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Başkanı Ömer Faruk Gültekin, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Başkent EDAŞ Başkanı Ümit Kiler, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Arvas, Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket Genel Müdürü Uğur Yüksel, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'den Necmi Odyakmaz, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Başkanı Nihat Özdemir, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Başkanı Hikmet Sezer ve diğer elektrik dağıtım şirketlerinin temsilcileri, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Başkanı Kıvanç Zaimler ve çok sayıda ELDER üyesi katıldı.

Elektrik zirvesi sona erdi! 'Temel sorun maliyet, yarısını devlet veriyor'

ELEKTRİKTE İNDİRİM FORMÜLLERİ

Altyapı yatırımları ve mevcut durum görüşüleceği kritik toplantıda elektrik fiyatları ve faturaları masaya yatırılacak, Bakanlık şirketlerle indirim formüllerini konuştu.

SUNUM YAPACAKLAR

Yoğun kış koşulları, deprem, sel ve yangın gibi durumlarda şirketlerin plan ve yol haritaları görüşmede masaya yatırıldı. Bakan Dönmez, şirketlerin 2022'de yapacağı yatırımlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...