Tgrt Haber

Emekli ne kadar ikramiye alacak? Kulislerde konuşulan rakam belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 15:45 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 15:51
emekli,ikramiye,zam

Ramazan ve Kurban Bayramları yaklaşırken emekli alacağı ikramiyeyi hesaplamaya başladı. Kulislerde konuşulan rakamı uzman isim açıkladı.

Seyyanen zam bekleyen emekliler bayramlar ödenecek ikramiyenin ne kadar olacağını merak ediyor. Ramazan Bayramı öncesinde ikramiyelere yönelik formüller konuşulmaya başlandı.

MEVCUT İKRAMİYE 2 BİN LİRA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın emeklilerin bayram ikramiyelerinden yaşanan artışa yönelik açıklama yaptı. Konuya dair senaryolar da gündeme gelmeye devam ediyor.

2024 Ocak ayında emekliler yüzde 49,25 oranında zam aldı. Tüm emeklilere her yıl iki kere ikramiye verilirken mevcut ikramiye tutarı 2 bin lira. 

Emekli ne kadar ikramiye alacak? Kulislerde konuşulan rakam belli oldu - 1. Resim

5 BİN LİRA İDDİASI

Uzmanlar ise emekli ikramiyeleri için pek çok tahmin ortaya koydu. SGK Uzmanı İsa Karakaş TGRT Haber’e kısa süre önce yaptığı açıklamada şu ifadelere kullanarak ikramiyelerin çıkabileceği seviyeyi anlattı:

Şu anda hükümet ekim formülünü gündeme getiriyor ve dolayısıyla Ramazan Bayramı ikramiyesinden başlayarak biliyorsun. 

Herhalde bayramın ilk günü 10 Nisan’da bayram ilk günü dolayısıyla 31 Mart seçimi olduğu için 31 Mart tarihinden önce şu anda 2.000 TL olan ikramiyenin en az 5.000 TL ye çıkarılması gündemde. Eğer ki kritik bir sürece girilirse ondan sonra bu 5.000 TL’lik rakam 10.000 TL ye kadar daha çıkabilir.

Emekli ne kadar ikramiye alacak? Kulislerde konuşulan rakam belli oldu - 2. Resim

ZAM ORANI UYGULANABİLİR

Öte yandan yüzde  49,25'lik zam oranının ikramiyelere de uygulanması konuşulan iddialar arasında. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde Bu durumda emekli ikramiyeleri 2 bin 985 liraya yükselecek. Toplam ödeme ise 5 bin 970 lira olarak gerçekleşecek.

İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı’nın ilk günü 10 Nisan. Emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Bu durumda 3-9 Nisan tarihleri aralığında bütün emekliler ilk ikramiyeleri almış olacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet atlıhan 13 Şubat 2024 20:24

TGRT Haber yorum için giriş bırakıyorsunuz. İnsanların okuyucuların yorumlarını yayınlamıyorsunuz. Okuyucuların fikirlerini yayınlamıyorsan sizin gazetenizi insanlar okumazlar.

Sonraki Haber Yükleniyor...