Tgrt Haber

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Emekli ve memur maaşı zam düzenlemeleri Meclis'ten geçti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
09 Ocak 2023 20:19 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 20:49
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Emekli ve memur maaşı zam düzenlemeleri Meclis'ten geçti 
TBMM,Meclis,emekli,memur,zam

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam öngören düzenlemesini içeren yasa TBMM'den geçti. Bu düzenleme kapsamında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olurken, işverene destek primi 400 TL seviyesine çıkacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tüm emekli maaşlarına yüzde 30 zam uygulanacağını, 5 bin 500 liranın altında kalanların 5 bin 500 liraya çekileceğini bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda memur ve emeklilere yüzde 30 örnek öngören kanun teklifi AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. En düşük emekli maaşı da 5 bin 500 liraya yükseltiliyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda memur ve memur emeklilerini ilgilendiren teklif görüşmeleri düzenlendi. Görüşmelerin ardından teklif kabul edildi. Teklife göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yüzde 30 artış yapılıyor. En düşük emekli aylığı 5 bin 500 TL olacak. İşverene 100 TL olarak verilen SGK desteği 400 TL’ye çıkartılıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...