Tgrt Haber

Kurban Bayramı öncesi Emeklinin yüzü gülecek! Maaş + ikramiye hesaplara yatırılacak

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
23 May 2024 11:52 - Güncelleme : 27 May 2024 17:34
Kurban Bayramı öncesi Emeklinin yüzü gülecek! Maaş +  ikramiye hesaplara yatırılacak

Kurban Bayramı öncesi bir nebze olsun emeklinin yüzü gülecek. Maaş ve ikramiyenin bayram öncesi hesaplara yatırılacağı bildirildi. Üstelik Kurban Bayramı ikramiyesi 3 bin TL olacak.

Temmuz zammı öncesi emeklilerin yüzünü güldürecek ikramiye haberini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını duyurdu. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Kurban Bayramı öncesi verilecek ikramiyelere bir de maaşlar eklendi. Haziran ayında Kurban Bayramı öncesi maaş ve ikramiye hesaplara yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemeler için yeni takvimin yakında açıklanacağını duyurdu. 

EMEKLİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK! 

Ramazan Bayramı öncesi olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da emekliye 3 bin TL ikramiye verilecek. Bayram ikramiyesi için heyecanlanan emekliye aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yatırılan maaşlarla ilgili sevindiren haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız" şeklinde konuştu.

 

Emeklinin yüzünü güldürecek! Kurban Bayramı öncesinde maaş +  ikramiye verilecek - 1. Resim

17-26 Haziran yatırılacak olan maaşlar Bayram öncesine çekildi. Emekli hem ikramiye hem maaşı aynı anda alacak. Temmuz zammında önce ilaç gibi gelecek iki ödemenin tarihleri ise kesinleşmedi. Bayram ikramiyesi özellikle maaşı 10 bin TL'de kalan emekliler için önemli. 2008 yılından beri her bayram, emekliye ikramiye müjdesi bu yıl ilk kez iki defa yapılacak.

Emeklinin yüzünü güldürecek! Kurban Bayramı öncesinde maaş +  ikramiye verilecek - 2. Resim

Ayrıca maaşla beraber ilk kez ödemeler aynı ana denk gelecek. Ancak emekli sayısı oldukça yüksek olduğundan ödeme tarihleri her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının sayılarına göre ya da maaş ödeme tarihlerinin öne çekileceği sıralamaya göre yapılacak.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da öncelikli olarak SSK kurumundan sonra Bağ-Kur kurumuna ait emeklilere veriliyor. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...