Tgrt Haber

En çok çalışılmak istenen şirket belli oldu! Birinci değişmedi

07 Nisan 2022 16:38 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 16:43
En çok çalışılmak istenen şirket belli oldu! Birinci değişmedi

Son zamanların en çok kullanılan kariyer sitelerinden biri LinkedIn, Amerikalıların 2022'de çalışmayı en çok istedikleri şirketi açıkladı.

Sosyal medya ağı LinkedIn, kariyer gelişimi açısından en uygun işverenleri listeledi. LinkedIn'e göre, ilk sırada ABD merkezki oerakden şirketi Amazon yer aldı. Geçtiğimiz yıl da zirvede olan Amazon birinciliği kimselere kaptırmadı.

LinkedIn bu liste için yedi kriterin, kariyer gelişiminde önemli olduğunu açıkladı: İlerleme yeteneği, becerileri geliştirme, şirket istikrarı, dış olanaklar, şirketin ilgisi, cinsiyet çeşitliliği ve eğitim geçmişi. Şirket ayrıca, listede yer alan sıralamaların 810 milyon üyesinden gelen verilere ve şirketlerin çalışanlara yaptığı yatırımlara dayandığını ifade etti.

En çok çalışılmak istenen şirket belli oldu! Birinci değişmedi

ŞİKAYETLERE RAĞMEN BİRİNCİ

CNBC'de yer alan habere göre, ABD'nin en büyük şirketlerinden olan Amazon, yasa koyucular ve kendi çalışanlarından bazılarının çalışma siciliyle ilgili geniş incelemelerle karşı karşıya kaldı. Depo ve teslimat çalışanları, hızlı teslimata odaklanarak, aşırı hızın yeterli molalara izin vermediğini iddia ettiler. Çalışanlar ayrıca şirketi, ücretleri artırmaya ve daha fazla ücretli tatil süresi sunmaya çağırdı.

Amazon CEO'su Andy Jassy, ​​ekim ayındaki GeekWire Zirvesi'nde şirketin çalışanlara daha iyi davranmak için daha fazlasını yapabileceğini belirtti. Şirket ABD'de depo çalışanları için asgari ücret miktarını da saatlik 18 dolara çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...