Tgrt Haber

En düşük memur ve memur emeklisi maaşı belli oldu!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2024 10:44 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 10:57
,en düşük emekli maaş,emekli zammı

TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonu ile birlikte milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 37.57, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 49.25 oranında zam yapılacak. Buna göre en düşük memur maaşı da ortaya çıktı. İşte yeni maaş…

Milyonlarca memur, memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklilerinin beklediği kritik enflasyon verisi açıklandı. TÜİK rakamlarına göre Tüketici Fiyat Endeksi aralıkta yüzde 2,93 artarken, yıllık bazda yüzde 64,77 oldu. Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışları 6 aylık enflasyon verileriyle birlikte netleşti.

Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025'teki mali ve sosyal haklarının belirlendiği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine göre bu yılın ilk yarısı için yüzde 15 ve enflasyon farklarından oluşan artış yapılacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 37.57, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 49.25 oranında zam yapılacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI YÜKSELDİ

En düşük devlet memuru maaşı son hesaplamalara göre 22 bin lira seviyelerinden 32 bin 835 lira seviyelerine çıktı.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur emeklileri de yüzde 49,25 zam alacak. Çıkan rakamlara göre en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 800 seviyelerine gelecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...