Tgrt Haber

Endonezya 41 savaş gemisine ATMACA'ları yerleştiriyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: SavunmaSanayiST
24 Ocak 2024 09:34 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 09:35
ATMACA füzesi,Endonezya,Roketsan

Türkiye'nin yerli askeri projelerini yakından takip eden Endonezya, 41 savaş gemisine Roketsan'ın ürettiği ATMACA Füzesi entegrasyonu yapacak.

Türk savunma sanayisinin yerli projeleri yurt dışından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Roketsan’ın ürettiği ATMACA Gemisavar Füzeleri Endonezya’nın radarında.

41 DENİZ PLATFORMUNA ATMACA FÜZESİ

Roketsan ile Endonezya Savunma Bakanlığı, Kasım 2022 tarihinde ATMACA Gemisavar Füzesi için tedarik sözleşmesi imzalamıştı. SavunmaSanayiST.com tarafından Endonezya Savunma Bakanlığı’nın enformasyon faaliyetlerinden derlenen bilgilere göre; Endonezya Donanması, 41 farklı deniz platformuna ATMACA Gemisavar Füzesi entegrasyonu gerçekleştirecek.

Platformlar arasında; Fatahillah Sınıfı Korvetler, FPB-57 Sınıfı Devriye Botları ve Parchim Sınıfı Korvetler bulunuyor. Planlamaların gerçekleşmesi durumunda Endonezya Donanması, Türk Donanması ile birlikte ATMACA Gemisavar Füzesi’nin en yoğun kullanıcılarından olacak.

Öte yandan Roketsan, Türk Donanması’na ATMACA Füzesi teslimatlarını sürdürüyor. ATMACA’nın yakında milli motor KTJ-3200 ile ilk test atışını gerçekleştirmesi akabinde ise üretim faaliyetlerinin hızlanması bekleniyor. Kısa süre önce Savunma Sanayii İcra Komitesi, ilave füze üretimi için karar aldı ve ilgili sözleşme de imzalandı.

Endonezya 41 savaş gemisine ATMACA'ları yerleştiriyor

ATMACA GEMİSAVAR FÜZESİ

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın gemisavar füze ihtiyacının yerli ve milli imkanlarla karşılanması için ATMACA Güdümlü Mermi G/M Projesi, 2009 yılında başlatıldı.

Endonezya 41 savaş gemisine ATMACA'ları yerleştiriyor

Bu kapsamda Roketsan ana yükleniciliğinde geliştirilen Aktif Radar Arayıcı Başlığa (AR) sahip 250+ kilometre menzilli ATMACA Gemisavar Füzesi, kapsamlı test faaliyetlerinin ardından Kasım 2019 tarihinde, MİLGEM TCG KINALIADA (F-514) Korveti’nden ilk kez ateşlendi.

Bu atış testi esnasında ATMACA, deniz yüzeyindeki sabit hedefi başarıyla vurdu. ATMACA Füzesi, 18 Haziran 2021 tarihinde icra edilen diğer bir test esnasında ise yine KINALIADA Korveti’nden ateşlendi ve ilk kez gerçek bir gemi hedefini vurdu. Hedef gemi, ATMACA Füzesi ile vurulduktan sonra battı.

Füze, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmiş bulunmaktadır.

Kaynak: SavunmaSanayiST
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...