Tgrt Haber

Engelli destekleri arttı! Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon için 4 bin 692 lira verilecek

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ocak 2024 09:04 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 09:11
Engelli destekleri arttı! Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon için 4 bin 692 lira verilecek
engelli ödemeleri,destek ödemeleri,eğitim desteği

Engellilere verilecek destek eğitimi için devlet desteği arttı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitim için aylık 4 bin 692 lira, grup eğitimi için aylık 1314 lira olacak.

Engellilere bireysel eğitim desteği yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "2024 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

DEVLET KATKISI İÇİN AYLIK 4 BİN 692 LİRA OLDU

Buna göre, 2024'te özel eğitim okullarıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 lira, grup eğitimi için aylık 1314 lira olarak belirlendi.

Bu tutarlar, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine konulan ödenekten, aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...