Tgrt Haber

Euro ve dolar kaç TL? ABD enflasyonu nasıl etki edecek? İşte İslam Memiş dolar tahmini

09 Şubat 2022 07:43
Piyasalar ABD enflasyon verileri öncesi sessizliğini koruyor.

Dolar fiyatı ABD enflasyon verileri için beklerken bölgede yaşanan Rusya Ukrayna gerginliği nedeniyle hareketlilik gösteriyor. Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından açıklanana enflasyon erilen sınırlı tepki veren dolar fiyatı ABD’den gelecek verilerin ardından toparlanması bekleniyor. Peki dolar kaç TL? 9 şubat euro ne kadar? İşte İslam Memiş dolar tahmini

Piyasalar ABD enflasyon verileri öncesi sessizliğini koruyor.

Vatandaşlar ve yatırımcılar sakin seyrenden dolar fiyatı üzerinde etkili olması beklenen ABD enflasyon verilerine odaklandı. Dev ekonomi son verilerde 39 yılın en yüksek enflasyon rakamını açıklamış ve buna göre yıllık enflasyon yüzde 6,8 olmuştu. Yüksek enflasyon tüm dünyayı etkisi altına alırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Nisan ayında enflasyonun pik noktasına ulaşacağını ancak yüzde 50 barajı aşmayacağını ifade etti. Peki ABD enflasyon verileri öncesi dolar kaç TL?

DOLAR KAÇ TL?

ABD enflasyon verileri bekleyişi devam ederken vatandaşlar ve yatırımcılar araştırmalarını sıklaştırdı. Analistler enflasyondaki yükselişin devam etmesi Fed'den daha agresif faiz artışı beklentilerini de gündeme getirebileceğinin altını çizdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ABD enflasyon verisi tahmini açıkladı. İslam Memiş yüzde 7.3 beklediğini ifade etti. 10 Şubat Perşembe günü açıklanacak veriler öncesi dolar/TL kuru merak konusu oldu.

9 Şubat Perşembe dolar 13,57 TL’den el değiştiriyor.

Euro ve dolar kaç TL? ABD enflasyonu nasıl etki edecek? İşte İslam Memiş dolar tahmini

EURO NE KADAR?

Dolar/TL kuru ile diğer yabancı ülke para birimleri de araştırılmaya başlandı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) geçtiğimiz hafta faiz kararını açıkladı ve beklentiler doğrultusunda sabit bıraktı.

AMB Başkanı Lagarde yüksek enflasyon riskinin devam ettiğini ifade ederken enerji krizi, jeopolitik gerilim gibi konuların enflasyonu yukarı yönlü ittiğine dikkat çekti. Peki 9 Şubat euro ne kadar?

9 Şubat Perşembe euro 15,51 TL seviyelerinden işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ DOLAR TAHMİNİ

ABD enflasyon verileri hakkında araştırma yapan vatandaşlar ve yatırımcılar dolar/TL kuru üzerindeki etkisine odaklandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ''Piyasalarda enflasyon fiyatlaması var, olumsuz bir beklenti mevcut. Doların endeksinde bir toparlanma söz konusu. Şu anda gözlerimiz ABD’deki enflasyon verisinde. Büyük ihtimalle yüksek gelen bir enflasyon verisi olacak. Doların seyri son derece önemli olacak'' sözlerine yer verdi. İslam Memiş, dolar için 13.63 liranın direnç seviyesi olduğunu hatırlatırken agresif bir yükseliş beklemediğini ifade etti. Memiş her enflasyon verisi ardından dolar fiyatından tepki yükselişi olacağını ancak bunun trende dönüşmeyeceğini ifade etti.

İslam Memiş dolarda 13.63 seviyesi kırılmadıktan sonra agresif yükselişler beklemediğini vurgularken yatırımcıların ve vatandaşların her enflasyon açıklanmadan 'uçacak, kaçacak, yükselecek' diye korku pompalamaya çalışanlara karşı uyanık olması gerektiğine işaret etti. Memiş yatırımlarda çeşitliğin önemine de dikka çekti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...