Tgrt Haber

EYT bitti sorunları bitmedi! Uzman isim 3 kritik nokrayı açıkladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
02 Ocak 2023 17:23 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 17:42
Emeklilikte Yaşa Takılanlar,EYT,memur maaşı,emekli maaşı

EYT yasası Meclis’e sevk edilirken memur ve emeklilere yapılması beklenen zam da gündemde… Peki ne kadar zam yapılacak, rakamlar neyi gösteriyor? Sosyal güvenlik uzmanı Bayram, EYT’nin ardından çözülmesi gereken pek çok sorunun olduğunu söyledi. Bayram, memur ve emeklilerinin olası zamlara göre ne kadar maaş alacağını TGRT ekranında paylaştı.  

Yarın Aralık ayı enflasyon verileri açıklanacak. Bu verilerin açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin de maaşı belli olacak. Öte yandan milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Meclis gündeminde. Ayrıca intibak yasası da bekleyenler arasında yer alıyor. Peki memur ve emeklilerin zam beklentisi nedir? Emekli maaşı ne olacak? TGRT Haber’de Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammed Bayram, EYT’nin Meclis’e sevk edildiğini ancak arkasında pek çok çözülmesi gereken sorun bıraktığını söyledi. Bayram, ayrıca memur ve memur emeklileri ve diğer emeklilerin zam oranına göre alabilecekleri maaşları paylaştı. 

EYT BİTTİ AMA SORUNLARI BİTMEDİ 

EYT’nin Meclis’e sevk edildiğinin altını çizen Bayram, ancak EYT’nin arkasından getirdiği sorunların da çözülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bunlar stajyerler, intibak yasası, Bağ-kur’da ihya sorunu. EYT’nin tekrar mağduriyet oluşturmaması için komisyonda yasa teklifine eklenerek bunların çözülmesi gerekiyor.” 

ORANLARA GÖRE EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI! 

Bayram, memurların toplu sözleşmeden ve enflasyon farkından kaynaklı maaşlarına zam alacaklarını söyledi. Buna göre memurların alacağı zammı hesaplayan Bayram, şunları söyledi: “Kasım ayı enflasyonunda yüzde 15.11’lik bir fark çıktı. Memurlara zam farkı Aralık ayı ile birlikte yüzde 18 olarak bekliyoruz. En düşük memur maaşı yüzde 25’lik bir zam olursa 11 bin 380 lira, yüzde 30’luk artış olursa 11 bin 836 lira, yüzde 35’lik bir artış olursa 12 bin 290 lira olur. Emekli maaşına yüzde 25 zam olursa en düşük 7597 lira, yüzde 30’luk artış olursa 7 bin 901 lira, yüzde 35’lik bir artış olursa 8 bin 205 lira olur. Memur ve emeklilerin kanunen alması gereken tutar yüzde 18’dir, üzerine ne konulursa refah payı olacaktır” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...