Tgrt Haber

2 milyondan fazla vatandaş emeklilik hayaline kavuştu! EYT düzenlemesinin maliyeti belli oldu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Bloomberg
30 Aralık 2022 05:43 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 06:06
2 milyondan fazla vatandaş emeklilik hayaline kavuştu! EYT düzenlemesinin maliyeti belli oldu
EYT,Cumhurbaşkanı Erdoğan,düzenleme,maliyet

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milyonları ilgilendiren EYT düzenlemesini kamuoyu ile paylaşmasının ardından maliyet belli oldu. 2 milyondan fazla vatandaşın emekli olmasına yol açan düzenlemenin yaklaşık 250 milyar liraya mal olacağı belirtildi.

Adeta yılan hikayesine dönen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenleme tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameralar karşısına geçerek anlattığı EYT düzenlemesi ile herhangi bir yaş sınırı getirilmedi. 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağı düzenlemede mali çalışmalar yapıldı ve hemen emekli olmayı istemeyenler için de ayrı bir geçiş hazırlığı yapıldı.

EYT DÜZENLEMESİ SONRASI UZUN KUYRUK OLUŞTU

Beştepe’deki kararın ardından ülke genelinde EYT’liler davul ve zurna ile kutlama yaptı. Söz konusu düzenlemeden yararlanmak isteyen binlerce kişi kararın açıklanmasının ardından sabahın erken saatlerinde SGK binalarında uzun kuyruk oluşturdu. Vatandaş EYT düzenlemesi için hükümete teşekkür ederkenhayalini kurduğu emekliliğe ise kavuşmuş oldu.

EYT’NİN MALİYETİ 250 MİLYAR LİRA

EYT düzenlemesinin maliyeti ise belli oldu. Bloomberg’in haberine göre üst düzey bir yetkili söz konusu EYT kararının yaklaşık 250 milyar liraya (13,4 milyar dolar) mal olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Haberde, tahminde bulunan yetkilinin EYT kararından yararlanan çalışan sayısının beş milyona çıkmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda maliyetin artacağını söylediği ifade edildi.

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...