Tgrt Haber

EYT'liye emlak vergisi muafiyeti! Yazlık evler için de geçerli mi? Uzman isimi tek şartı açıkladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
03 May 2023 14:11 - Güncelleme : 03 May 2023 14:33
EYT'liye emlak vergisi muafiyeti!  Yazlık evler için de geçerli mi? Uzman isimi tek şartı açıkladı
EYT,emlak vergisi,vergi muafiyeti

Emeklilere emlak vergisi muafiyeti geliyor. EYT’lilerinde yararlanacağı düzenlemede hangi şartlar aranıyor, uygulama ne zaman başlayacak? Yazlıklar içinde uygulama geçerli mi? TGRT Haber’de Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, düzenlemenin 2024 yılında hayata geçeceğine dikkat çekti.  

Emeklilerin 200 metrekareden küçük tek meskeni için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için başka koşulların da yerine getirilmesi gerekiyor. Peki Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar emlak vergisi muafiyetinden nasıl yararlanacak? Eyt’lilerde muafiyet uygulaması ne zaman başlayacak? TGRT Haber’de Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, emeklilere emlak vergisi muafiyetinin detaylarını anlattı. 

VERGİDEN MUAFİYET İÇİN TEK ŞART 

“EYT’lilerin emlak vergi muafiyetinden yararlanabilmelerinin ilk ve tek koşulu 200 metrekarden düşük tek gayrimenkullerinin olmasıdır” diyen Başaran, emlak vergisinin yılda 2 taksitle veya peşin olarak ödendiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Bu sene EYT’lilerin vergilerini ödemesi gerekir. EYT’lilerin vergiden muaf olmaları bu yıl değil gelecek yıl başlayacak.”

ÇALIŞAN EYT’LİLER YARARLANAMIYOR 

Başaran, emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için ilgili belediyelere başvurulması gerektiğini söyleyerek “Belediyeye başvuracaksınız, tek evinizin olduğunu ispatlamalısınız. Öte yanda çalışıyorsunuz ve EYT’lisiniz emlak muafiyetinden yararlanamıyorsunuz. Herhangi bir yerden maaşınız ve ticari işleminiz olmayacak” dedi. 

YAZLIK EVLER DE MUAFİYET KAPSAMINDA MI? 

Başaran, özellikle yazlıkçılardan çok fazla soru geldiğinin altını çizerek “Kişi kendi kirada oturuyor, evi de bir başka kiracıda. Evi 200 metrekareden düşükse ve içinde kiracı varsa veya aileniz oturuyorsa yine muafsınız. Ancak yazlıkla aynı ilde olma şartı var. Yazlık biraz lüks kapsamına giriyor. Burada ince bir detay mevcut, bir açık yok” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gunay 3 Mayıs 2023 22:14

Bağkur Esitlenirseiyiolur33 yil

Sonraki Haber Yükleniyor...