Tgrt Haber

Fahiş fiyat ve stokçuların cezası artıyor! Karar TBMM'den geçti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 May 2024 23:20 - Güncelleme : 23 May 2024 23:51
Fahiş fiyat ve stokçuların cezası artıyor! Karar TBMM'den geçti 

Son dakika haberi... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni kanun teklifi ile birlikte, fahiş fiyat uygulayan işletmelere ve stokçuluk yapan firmalara uygulanacak cezalar artırıldı. Kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk sorunlarına karşı daha caydırıcı önlemler getirdi.  

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fahiş fiyat uygulayan işletmeleri tespit edip cezai yaptırım uyguladık. Stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara kapatma cezası da uygulanacak. Buradaki amaç caydırıcılık. Yani istiyoruz ki ticaret haklı, vicdani ve piyasa şartları içinde yapılsın" demişti. 

Fahiş fiyat ve stokçuların cezası artıyor! Karar TBMM'den geçti  - 1. Resim

KAPATMA CEZASI UYGULANACAK

Yeni yasaya göre, fahiş fiyat uygulayan işletmelere ağır para cezaları verilecek ve stokçuluk yapan firmalara ise kapatma cezası uygulanabilecek. 

Ticaret Bakanlığı'nın denetimlerini artırarak bu tür haksız uygulamaların önüne geçilmesi planlanıyor. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...