Tgrt Haber

Fed Başkanı Powell, 'Risk yukarı yönlü' dedi ve net konuştu: Faiz artırımı sürecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Reuters - Anadolu Ajansı
16 Haziran 2022 01:24 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 02:01
Fed Başkanı Powell, 'Risk yukarı yönlü' dedi ve net konuştu: Faiz artırımı sürecek
Fed,Faiz,ABD,Enflasyon

Politika faizinde 75 baz puan artış kararından sonra kameralar karşısına geçen Fed Başkanı Powell, enflasyon risklerinin yukarı yönlü olduğunu belirtti ve 26-27 Temmuz'daki toplantıya işaret ederek, 50 yada 75 baz puan artışının olası göründüğünü söyledi.

Son 41 yılın zirvesine çıkan enflasyonu dizginlemek isteyen ABD Merkez Bankası (Fed), ülke tarihinde rekorlar kıran faiz arttırımını sürdürüyor. En son politika faizinin 75 baz puan arttırılmasından sonra kameralar karşısına geçen Fed Başkanı Jerome Powell gelecek toplantıya ilişkin çok net açıklamalarda bulundu.

ABD EKONOMİSİ DİRENÇLİ OLDUĞUNU KANITLADI

Yüksek enflasyonun neden olduğu zorluğun farkında olduklarını söyleyen Powell, enflasyonun bir an önce düşürülmesi için hızla heraket ettiklerini belirtti. ABD'deki fiyat istikrarını yeniden sağlamak için gereken kararlılığa sahip olduklarının altını çizen Powell, ABD ekonomisinin son iki buçuk yılda çok şey yaşadığını ve dirençli olduğunu kanıtladığını söyledi.

Powell, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından kaynaklanan petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki artışın benzin ve gıda fiyatlarını artırdığını, enflasyon üzerinde yukarı yönlü ek baskıya neden olduğunu söyledi.

"ENFLASYON YİNE YUKARI YÖNLÜ SÜRPRİZ YAPTI"

Powell, bankanın mayıs ayı toplantısından bu yana enflasyonun yine yukarı yönlü sürpriz yaptığını, bu gelişme doğrultusunda faiz oranında daha büyük bir artışın gerekli olduğuna karar verildiğini aktardı.

FAİZ ARTTIRIMI SÜRECEK

Faiz oranında 75 baz puanlık artışın alışılmadık derecede büyük olduğunu ve bu boyuttaki hareketlerin yaygın olmasını beklemediğini belirten Powell, enflasyon risklerinin yukarı yönlü olduğunu belirtti söyledi ve "Gelecek toplantımızda 50 veya 75 baz puanlık artış olası görünüyor" dedi.

Kaynak: Reuters - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...