Tgrt Haber

Gözler Fed faiz kararında! JPMorgan'dan şaşırtan iddia: Bu yıl 9 kez artıracak

16 Mart 2022 12:25 - Güncelleme : 16 Mart 2022 13:22

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Bugün saat 22.00’da açıklanacak olan Fed faiz kararı için beklentiler faiz artırımına gidileceği yönünde. ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Fed’in bu yıl 9 kez faiz artırımına gideceğini açıklamıştı.

Fed faiz kararı için geri sayım başladı. Küresel piyasalarda hareketli günler yaşanırken Fed’in faiz kararı alması bekleniyor. Fed faiz kararının altın ve dövize etkisi nasıl olacak? Fed’in faiz kararının ardından piyasalarda nasıl bir tablo oluşacak? Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin savaşa dönüşmesinin ardından altın gücünü kaybederken küresel piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına kilitlendi. Fed’in nasıl bir para politikası belirleyeceği merakla beklenirken karar bugünkü toplantının ardından açıklanacak.

FED FAİZ TOPLANTISI

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) Toplantısı bugün akşam saatlerinde yapılacak. Toplantının ardından Fed faiz kararının Türkiye saati ile 22.00’da açıklanması bekleniyor. Yılın üçüncü toplantısı ise 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

POWELL ARTIŞ İÇİN MARTI İŞARET ETMİŞTİ

ABD'deki yüksek enflasyonu, Ukrayna'daki savaşın oluşturduğu yeni riskler karşısında değerlendiren Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in marttaki toplantısında faiz oranlarını ‘dikkatlice’ yükseltmeye başlayacağını belirtmişti. Powell, enflasyonun beklenen süre içerisinde düşmemesi durumunda ise Fed’in daha agresif hamlelerde bulunmaya hazır olacağını söylemişti.

FED HER TOPLANTIDA FAİZ ARTIRACAK

Fed’in bu toplantısında Kasım 2018’den beri ilk defa faiz artışına gitmesi beklenirken piyasaların beklentisi bu artışın 25 baz puan olacağı yönünde. ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Fed’den mart ayından itibaren başlamak üzere bu yıl içerisinde 9 kez faiz artırımı beklediklerini açıklamıştı.

FED FAİZ KARARI ÖNCESİ DOLARDA SON DURUM

FED’in faiz kararı öncesi Dolar/TL kuru Çarşamba gününe yükselişle başlamasının ardından 14,72 seviyelerinde işlem görüyor.

Yeni güne yükselişle başlayan Dolar/TL, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 14,7240 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL kuru ise 0,20 artışla 16,1470'ten işlem görürken sterlin/TL ise yüzde 0,1 yükselişle 19,2020'den satılıyor.

Pay piyasalarında Rusya-Ukrayna savaşının başlıca risk unsuru olarak fiyatlanmaya devam ettiğini belirten analistler, yatırımcıların odağına bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yönlendirmelerinin yerleştiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...