Tgrt Haber

Fed kararı sonrası Bitcoin ne olur? Kripto piyasalarında gergin Fed bekleyişi, gözler Powell'de!

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2022 12:02 - Güncelleme : 04 May 2022 12:12
Fed faiz kararı öncesi kripto para piyasalarında gergin bekleyiş devam ediyor.

Fed faiz kararı için kritik gün geldi. Piyasalarda 50 baz puan artışın fiyatlaması başladı. Yatırımcılar kritik karar öncesi ‘’Fed kararı sonrası kripto ne olur?’’ sorusunu gündeme getirdi. Amerikan Merkez Bankası’nın agresif faiz artışı ile sıkı para politikasına geçmesi kripto para piyasasında baskılanma sürecini başlattı.

Fed faiz kararı öncesi kripto para piyasalarında gergin bekleyiş devam ediyor.

ABD’de enflasyon 41 yılın zirvesine çıktı. Fed Başkanı Jerome Powell enflasyonla mücadele için faiz oranlarını 50 baz puan artırmanın masada oduğunu ifade etmesi piyasalalrda Fed hazırlığının günler öncesinde başlamasına neden oldu. Fed, enflasyonun hızını yavaşlatmak için önümüzdeki birkaç toplantıda daha agresif artış kararı alabilir. Peki Fed faiz kararı sonrası kripto para yükselir mi düşer mi?

FED KARARI SONRASI KRİPTO NE OLUR?

Fed faiz kararı için son saatlere girilirken analistler Fed toplantısı yükselen bir oynaklık kaynağı olabileceğini ifade etti. Küresel bir danışmanlık firması olan FundStrat, yılın başından bu yana etherin (ETH) satım /çağrı oranında bir artış fark etti, bu da opsiyon tüccarlarının daha fazla fiyat düşüşlerine karşı korunmaya başladığı anlamına geliyor. Bitcoin geçtiğimiz hafta kabaca yatay seyretti ve üç aylık bir fiyat aralığının orta noktası olan 40.000 doların altında mücadele etti. Teknik göstergeler, geçen ay boyunca yukarı yönlü momentumda düşüş olduğunu gösteriyor ve bu da fiyat düşüşü riskini artırabilir. Bu durum yukarı yönlü ilerlemenin sınırlı olabileceği anlamına geliyor. 

Fed kararı sonrası Bitcoin ne olur? Kripto piyasalarında gergin Fed bekleyişi, gözler Powell'de!

Uzmanlar Fed tarafından gelebilecek şahin tonda bir açıklamanın son aylarda yatay seyreden kriptoyu daha da aşağı itebileceğini ifade etti.

UZMANLARDAN FED SONRASI BİTCOİN TAHMİNİ

Piyasa analisti Edward Moya Fed öncesi Bitcoin tahimi ile ilgili oalrak "Yılın başından bu yana kriptoya yönelik perakende ve kurumsal ilgide düşüş ivmesi var. Bitcoin ve diğer riskli varlıklar, piyasalar en yüksek Fed şahinliğine ulaştığımıza dair daha fazla güven gösterene kadar muhtemelen yatay olmaya devam edecek'' değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg Intelligence'ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, tüm risk varlıklarının Çarşamba günü bir ralli görebileceğini kabul etti, ancak Bitcoin'in tepki hareketiyle sınır kalacağının altını çizdi. Emtia analisti Joe Haggenmiller, Fed'in beklenenden daha büyük bir faiz artırımı yapması durumunda Bitcoin'in devam eden makro belirsizliğe karşı son direncinin azalabileceğini söyledi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...