Tgrt Haber

Fındıkta verimi 5 kata çıkaran proje... Modern tarımda yeni dönem 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2024 21:35 - Güncelleme : 14 May 2024 21:36
Fındıkta verimi 5 kata çıkaran proje... Modern tarımda yeni dönem 

Samsun'un Bafra ilçesinde 300 dönüm büyüklüğündeki alanda deneme olarak uygulanan proje meyvesini vermeye başladı. Fındıkta verimin 5 kata kadar artırılması hedeflenen projede dekar başına 100 kilogram olan Türkiye üretimini 400-500 kilograma çıkarma hedefi güdülüyor.

2015 yılında Köseli Mahallesi'nde yaklaşık 300 dönümlük bir alana dikilen fındık fidanları meyve vermeye başladı. Fındıkta atılan yeni adımı yerinde incelemek için Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş ve Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, 300 dönümlük çiftliği ziyaret etti.

Fındıkta verimi 5 kata çıkaran proje... Modern tarımda yeni dönem  - 1. Resim

Çiftliğin gelişimi hakkında açıklama yapan proje koordinatörü Oltan Köleoğlu, modern sistem ile verimin Türkiye ortalamasının 5 katına kadar artabileceğini söyledi. 

Fındıkta verimi 5 kata çıkaran proje... Modern tarımda yeni dönem  - 2. Resim

Fındığın bir ihracat ürünü olduğunu söyleyen Köleoğlu, "Fındık çiftliği haline getirilen alanda modern tarım uygulamalarının çevreci bir anlayışla gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Çiftlik, Türkiye’nin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta üretim ve kalitenin artmasına öncülük yapacaktır. Halen dekar başına 100 kilogram olan Türkiye üretimini 400-500 kilograma çıkarılmasını hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...