Tgrt Haber

Fırtına balık tezgahını vurdu! Fiyatlar kırmızı eti geçti

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Şubat 2024 15:11 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 15:20
Fırtına balık tezgahını vurdu! Fiyatlar kırmızı eti geçti
kırmızı et,balık fiyatları,fırtına,balık,et

Soğuk havanın etkisini artırmasıyla, balıklar açıklara ya da derinlere gitti. Avlanma azalınca da balık fiyatları yükseldi. Hamsinin kilosu 150 liraya çıkarken, kaya levreği ise kırmızı et fiyatı geçti.

Kış aylarında sofraların olmazsa olmazı omega3 kaynağı balık fiyatları üzmeye başladı. Havanın daha da soğumasıyla balıklar derin sulara göç etti. haliyle balık fiyatları da katlandı.

Kar, kış, soğuk hava derken balıklar derin sulara doğru kaçmaya başladı. Balıklar derinlere açıldı, avcılık şartları daha da zorlaştı.

HAMSİNİN KİLOSU 150 LİRAYI GEÇTİ

Balık az olunca fiyatlar da yükseldi. Hamsinin kilosu 20, 30, 50 liradayken, şu anda 100 liraya, bazı yerlerde 150 liraya kadar çıktı.

Balığın bolluk dönemi ekim, kasım ve aralık ayları verimli geçmişti. Ancak 15 Nisan av yasağına daha 2 aydan fazla süre olmasına rağmen, yurtta birçok balıkçı şimdiden paydos etti.

Fırtına balık tezgahını vurdu! Fiyatlar kırmızı eti geçti - 1. Resim

VATANDAŞ FİYATLARI PAHALI BULDU

Vatandaş fiyatları yüksek buldu, balıkçılar ise tavuk ve et fiyatlarıyla kıyasladı. Balıkçılar, “1 kilo balık aldım 160 lira, 100 gram tavuk döneri 150 lira, 1 kilo hamsi 100 lira pahalı diyorlar.” derken vatandaş da, “Çok pahalı, balık almaya geldim almadım gidiyorum” diyor.

Fırtına balık tezgahını vurdu! Fiyatlar kırmızı eti geçti - 2. Resim

LEVREK FİYATI KIRMIZI ETLE YARIŞIYOR

Vatandaşın en çok tercih ettiği hamsi kilosu 100 liradan satılırken, tezgahların en pahalı balığı ise kaya levreği. Kilosu 500 liradan satılıyor.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...