Tgrt Haber

Gram altın ne kadar? ABD enflasyonu sonrası yükselir mi düşer mi? İslam Memiş altın yorumu

09 Şubat 2022 08:54
ABD enflasyon verisi öncesi gram altın 800 TL sınırında bekliyor.

Altın fiyatı Rusya Ukrayna gerginliği, yüksek enflasyon ve enerji krizi nedeniyle haftaya yükselişlerle devam ediyor. Fed faiz arttırımına mart ayında başlayacağının sinyallerini vermesinin ardından yarı yönlü hareket eden altın fiyatları ABD enflasyon verilerine odaklandı. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? İşte İslam Memiş altın yorumu

ABD enflasyon verisi öncesi gram altın 800 TL sınırında bekliyor.

Altın piyasası mart ayında Fed’in muhtemel 50 baz puanlık faiz artırımına göre yön bulurken gözler ABD enflasyon verilerine çevrildi. Altın fiyatları, piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında 50 baz puanlık bir faiz artışı potansiyelini fiyatlamaya başlamasıyla birlikte ons altın 1.28 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve dolar/TL kuru arasında sıkışırken haftanın en önemli gündem maddesi Aralıka yından 39 yılın zirvesini gören enflasyon verilerine odaklandı. Vatandaşlar ''ABD enflasyon verisi öncesi altın alınır mı satılır?'' sorusunun cevabın arıyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Küresel altın fiyatları yüksek enflasyon, Fed’in açıklamaları, bölgede yaşana siyasi ve askeri gerginlik nedeniyle yüzde 1’den yükseldi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarında yaşanan artışa bağlı olarak ibresini yukarı yönlü çevirdi ve 800 TL kapısına dayandı. Vatandaşlar piyasalar üzerinde etkili olacak ve 10 Şubat Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verilerine odaklandı. Peki 9 Şubat Çarşamba gram altın ne kadar?

9 Şubat Perşembe 797 TL üzerinden işlem görüyor. Analistler Ocak ayında ABD enflasyonun yüzde 7,3 açıklanmasını bekliyor. Gram altın küresel altın fiyatları nedeniyle hareketlilik gösterse de dolar/TL kuruna bağlı olarak sakin seyrini koruyor.

Gram altın ne kadar? ABD enflasyonu sonrası yükselir mi düşer mi? İslam Memiş altın yorumu

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?

Altın fiyatları Rusya Ukrayna krizi, ekonomik gelişmeler, yüksek enflasyon ve Fed'in baharda başlaması beklenen faiz arttırımı nedeniyle yükseliş gösterdi. Yurt içinde ise dolar/TL kuru nedeniyle sakinliğini korudu. Peki 8 Şubat Çarşamba çeyrek altın ne kadar? 

Çeyrek altın 1.317 TL'den alıcı bulurken 1.297 TL satış fiyatından işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ

Piyasalarda ABD enflasyon verileri gerginliği devama ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş “Piyasalarda enflasyon fiyatlaması var, olumsuz bir beklenti mevcut. Şu anda gözlerimiz ABD’deki enflasyon verisinde. Büyük ihtimalle yüksek gelen bir enflasyon verisi olacak.

Altının ve gümüşün ons fiyatında, kripto para piyasalarında, Euro/dolar paritesinde, Sterlin/dolar paritesinde bir yükseliş söz konusuydu. Bu yükselişler kar satışlarıyla karşılaşabilir’’ ifadelerine yer verdi. Her enflasyon verisi sonrası dolar/TL fiyatında tepki yükselişi olduğunu ancak bu durumun uzun soluklu devam etmeyeceğinin altını çizdi.

GOLDMAN SACHS: ALTIN TALEBİ ARTACAK

Goldman Sachs stratejistleri, altın fiyatının ABD'de faizlerin arttığı dönemde iyi performans gösterdiğini dikkat çekti. ABD’li yatırım bankası 2022 sonunda altın fiyatlarının 2.150 dolara ulaşacağı tahmininde bulundu. Bankanın stratejistleri yavaşlayan büyüme ve yükselen enflasyonun 2022 yılında altın için yatırım talebini artıracağına dikkat çekerken 12 aylık ons altın fiyatı tahminlerini 2.000 dolardan 2.150 dolara çıkardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...