Tgrt Haber

Gram altın rekor kırdı, ons altında kritik seviyelere kapı aralandı

11 Kasım 2021 09:23
Gram altın rekor kırdı, ons altında kritik seviyelere kapı aralandı
altın,ons altın,gram altın,dolar

Ons altın ABD enflasyon verisi sonrasında 5 ayın zirvesine çıkarak 1865 doları gördü. Gram altın fiyatı da 9,97 ile rekor kıran dolardan güç alarak 597 TL'den alıcı ile buluşuyor. Analistler altın fiyatlarının teknik olarak kritik 1830 dolar direncinin üzerine çıktığını, 1900 dolar için kapı aralandığını dile getirdiler.

SİNEM ERYILMAZ

Haziran’dan ay başına kadar 1800 dolar seviyelerinde hareket eden ons altın Kasım ayına fırtına gibi başladı ve kazancını yüzde 4,5’e çıkardı.  

Ons altın fiyatı ABD enflasyonunun 1990 sonrası en yüksek seviyeye çıkmasıyla desteklendi ve 1865 dolara yükselerek 15 Haziran sonrası en yüksek seviyeyi gördü.

Ons altının yükselmesinde ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) varlık alımlarını azaltacağını açıklaması ve faiz artırımında aceleci davranmayacağını bildirmesi etkili oluyor. Ons altın sene başındaki kayıplarını ise yüzde 2’ye düşürdü.

“ALTIN FİYATLARI DAHA DA YÜKSELEBİLİR”

Altın fiyatlarının teknik olarak kritik 1830 dolar direncinin üzerine çıktığını söyleyen  analistler 1900 dolar için kapı aralandığını dile getirerek, “Altın fiyatları, beklenenden daha güçlü gelen enflasyon verilerinin ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesinden oluşan çok aylı düşüş trendi boyunca baskı yapıyor, bu da merkez bankası zamlarının fiyatlandırması değişkenliğini korurken enflasyon koruması için bir baskı oluşturuyor. Çok aylı düşüş trendinin üzerinde bir kırılma, ETF çıkışlarının eğiliminin tersine dönmesine yardımcı olabilir ve altın fiyatlarını daha da yükseltebilir” ifadelerini kullandılar.

GRAM ALTINDA REKOR

Dolar/TL dün akşam ABD enflasyon verisi sonrasında 9,8767 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Bugün de yükselişini sürdüren dolar 9,97 seviyesinin de üzerine çıkarak rekorunu tazeledi. Gram altın dolar/TL’nin rekor kırmasıyla 597 TL'ye yükselerek yeni zirvesini gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...