Tgrt Haber

Hayalet evlere yüksek vergi ev sahiplerini harekete geçirdi! İlanlar var ama ne kiralık var ne satılık!

27 Temmuz 2023 11:19 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 11:31
Hayalet evlere yüksek vergi ev sahiplerini harekete geçirdi! İlanlar var ama ne kiralık var ne satılık!
hayalet evler,boş evler,yüksek vergi,satılık ev,kiralık ev,ev sahibi,kiracı

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığı ve kiralardaki önlenemez artış bir süredir Türkiye’nin gündeminde! Enflasyon artışından medet uman ev sahipleri kiraları daha da yükseltmek umuduyla bir süredir evlerini boş tutuyordu. Konut sıkıntısına neden olan bu duruma Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koymuştu. Cumhurbaşkanı’nın boş konutlar için yüksek vergi alınmasıyla ilgili çalışma başlattığını açıklaması ev sahiplerini harekete geçirdi. Denetim olur endişesi nedeniyle boş evlere artık tek tek satılık ve kiralık ilanları asılıyor

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları devam ediyor. Hemen hemen her gün kiracı ve ev sahibi şiddetine dair haberler gelmeye devam ederken baskı veya yüksek kira isteği nedeniyle kiracılar, ev sahipleri ile ya mahkemelik ya da kavgalı. Bu duruma direnemeyen pek çok kiracı da evlerini boşaltıyor. Bu durum ev sahiplerine fırsat oluyor.

ENFLASYON VE ZAM PUSUSUNA YATTILAR

Bir yolunu bularak evini boşaltan ev sahiplerinin enflasyon ve zamlar nedeniyle kiralarında yükseleceği umudu, evlerini boş tutmasına neden oluyordu. Ev sahiplerinin hem satılıkta hem de kiralıkta bu yöntemle piyasayı yükseltmesine tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

EV SAHİBİNİN HAYALET EV OYUNU BOZULDU

Ev sahiplerinin boş ev oyunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boş konutlar için yüksek vergi alınmasıyla ilgili çalışma başlattığını açıklaması ile bozuldu. NTV’nin haberine göre, açıklama hayalet ev yani boş tutulan evlerin sahiplerini tedirgin etti. Kimi evini satılığa çıkardı. Kimi pencereye kiralık ilanı astı.

CEZA UYGULAMASINA GİDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş kira artışı ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına gidileceği açıklaması ev sahiplerini harekete geçirdi. Boş konutlar için yüksek vergi çalışması olduğunu duyan mülk sahipleri ceza almamak için bazı boş evlerin camlarında satılık veya kiralık ilanları asmaya başladı.

DENETİM ŞART!

Uzmanlar bu nedenden dolayı boş eve vergi getirilmesinin yanı sıra sıkı denetimlerin de gerekliliğini vurguluyor. Satılık ve kiralık konut sayısında artış yaşanabilir.

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...