Tgrt Haber

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı’ndan asgari ücret açıklaması: Enflasyon karşısında ezdirilmeyen rakam olacak

16 Aralık 2021 12:13
Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı’ndan asgari ücret açıklaması: Enflasyon karşısında ezdirilmeyen rakam olacak
Hazine ve Maliye Bakanı,asgari,ücret

Son dakika haberi: Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili taraflar son kez bir araya geldi. Bugün yeni asgari ücretin açıklanması beklenirken Bakan Nebati, ''Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız'' dedi.

Son dakika haberi: Yeni yılda uygulanacak asgari ücret belirleme çalışmaları sürerken Asgari Ücret Tespit komisyonunun son toplantısı bugün başladı. Çalışma Bakanlığı’nda saat 11.00’de bir araya gelen taraflar asgari ücret 2022 zammı için son kez masaya oturdu.  Enflasyondaki artış ve döviz kurundaki dalgalanma asgari ücrette yüksek zam oranı beklentisini de ortaya çıkardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den gelen olumlu açıklamalar asgari ücretlinin umutlarını arttırdı. Erdoğan ile yapılacak görüşme yeni maaş hesaplamaları için anahtar rol oynayacak.

BAKAN NEBATİ: BUGÜN AÇIKLANACAK

Meclis'te milletvekillerinin sorularını cevaplayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Asgari ücretle ilgili bugün açıklama yapılacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...