Tgrt Haber

Hiç beklemiyorlardı! Her yerde üzüm üreticisinin yüzü güldü onlar hüsrana uğradı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Eylül 2023 11:00 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 11:12
Hiç beklemiyorlardı! Her yerde üzüm üreticisinin yüzü güldü onlar hüsrana uğradı
,,,üzüm,hasat,hakkari

Üzüm hasadında sona doğru gelinirken lezzetli üzümüyle bilinen Hakkari’de külleme hastalığı, üzüm verimini olumsuz etkiledi. Bölgenin önemli gelir kaynağı olan üzüm üreticileri hüsrana uğradı. Üreticiler mağduriyetlerine çare bulunmasını istiyor.

Birçok yerde üzüm yetiştiricilerinin yüzü gülerken Hakkari'deki üreticiler hasat yapamadı. İlçedeki üzüm hasadında küllenme hastalığının görülmesi, üzüm verimini olumsuz yönde etkiledi. 

KÜLLENME HASTALIĞI GİRDİ

Bu sene aşırı sıcaklık ve aniden bastıran fazla yağışlar küllenme hastalığına neden oldu. Şemdinli ve Derecik ilçelerinde, külleme hastalığı nedeniyle üzüm verimini alamayan çiftçi Mehmet Yılmaz, mağdur olduklarını söyledi.

Küllenme Hakkarili üzüm üreticilerini hüsrana uğrattı.

“YAĞMURLARDAN DOLAYI VERİM ALAMADIK”

Mevsim koşullarının olumsuzluğu nedeniyle verim alamadıklarını kaydeden Yılmaz, "Her sene olduğu gibi bu senede üzüm bağlarının bakımını tam yaptığımıza rağmen sene üzümden hiç verim alamadık. İklim olarak Akdeniz iklimi görülüyor. Buranın üzümü de gayet güzel ve lezzetlidir. Ama bu sene maalesef yağmurların geç yağması nedeniyle üzümde külleme görüldü" dedi.

Çiftçiler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...