Tgrt Haber

İftar menüsü fiyatı ikiye katlandı! 500’den başlıyor, 5 bin liraya kadar çıkıyor

21 Şubat 2024 11:01 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 11:10
İftar menüsü fiyatı ikiye katlandı! 500’den başlıyor, 5 bin liraya kadar çıkıyor
,,iftar maliyeti,iftar sofrası,iftar yemek,iftar yemeği,restoran,2024 iftar menüsü,menü fiyatları,menü fiyat listesi

Ramazan ayının başlamasına az bir süre kaldı. 11 Mart’ta ilk iftar sofrası kurulacak. Bu sene orucunu restoranlarda açmak isteyenlerse fiyatlardan memnun değil. Geçen sene İstanbul’da kişi başı 300 ile 400 lira arasında olan iftar menüleri bu yıl 500 liradan başlıyor, 5 bin liraya kadar çıkıyor.

Ramazan’a sayılı günler kala restoran ve lokantalar iftar menülerini belirliyor. Ancak bu senenin iftar menülerine enflasyon damga vurdu, fiyatlar ikiye katlandı.

İftariyelik, çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan menülerde geçen seneye oranla en az 2 kat artış var.

İFTAR MENÜSÜ 5 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR 

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, iftar menüsü fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Geçen sene benim işletmemde 900 lira idi. Başka yerlerde 300 liradan başlayıp 3 bin liraya çıkanlar da vardı. Bu da mekana göre, verdiği ürüne göre, ve algıya göre değişiyor. Bu sene yüzde 100 zam bekleniyor menülerde. 3 bin 500 lira, 4 bin liraya, 5 bin liraya kadar bizim derneğimize bana gelen en çok şikayetlerin arasında fiyatların çok yüksek olduğu. Bu sene de yüzde 100’den aşağı olacağını sanmıyorum.” dedi.

İftar menüsü fiyatı ikiye katlandı! 500’den başlıyor, 5 bin liraya kadar çıkıyor - 1. Resim

LOKANTA FİYATLARINDAN MEMNUN OLMAYAN İFTARI EVDE YAPACAK

Müşteriler artan fiyatlardan şikayetçi. Bir çoğu artık evde oruç açmanın daha uyguna geleceğini söylüyor. İftar menüsü fiyatına evde yemek hazırlamak daha uyguna gelecek. Hem de daha fazla çeşit hazırlanabilecek. 

İftar menüsü fiyatı ikiye katlandı! 500’den başlıyor, 5 bin liraya kadar çıkıyor - 2. Resim

ETE GELEN ZAMLAR MENÜYÜ ETKİLEDİ

Menü fiyatlardaki artışın temel nedenlerinden biri de etteki yükseliş olarak gösteriliyor. Kırmızı ete gelen yüzde 30 ve 40’lara varan zamlar iftar menüsünün fiyatlarını artırıyor.

Restoranlar da ellerinden bir şey gelmediğini, maliyetlerin ve gıda fiyatlarının artışından şikayet ediyor. Müşteriler ise denetimlerin artmasını istiyor.

 

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...