Tgrt Haber

İkinci el araçta ateş düştü! Bakan Bolat açıkladı: Fiyat şişirme manipülasyonları bitti, fiyatlar düştü

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
27 Eylül 2023 13:41 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 15:01
İkinci el araçta ateş düştü! Bakan Bolat açıkladı: Fiyat şişirme manipülasyonları bitti, fiyatlar düştü
ikinci el araç satışları,ikinci el araba,sıfır araç,ticaret bakanlığı,ömer bolat,araba piyasası

Ticaret Bakanlığı sıfır ve ikinci el araç piyasasında manipülatif fahiş fiyatlara müdahale etmişti. Özellikle ilan sitelerine karşı alınan önlemler işe yaradı. Araç piyasasında sıfır için ‘araç yok’ söylemi zayıflarken, getirilen cezalar da fiyat balonunu patlattı ve piyasada düşüşler başladı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yönetmelik değişikliklerinin neticesini aldıklarını dikkat çekerek “Otomotivde kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz.” dedi.

Son yıllarda sıfır ve ikinci el araba piyasasında oluşan fiyatlamada ateş düşüyor. Fahiş fiyat karşı Ticaret Bakanlığı piyasadaki manipülasyona neşteri vurdu. Yönetmelik değişiklikleri ve getirilen yasal düzenlemelerle özellikle ilan sitelerindeki farklı fiyatlar ve manipülatif hareketlerde sular durulmaya başladı. Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 29. Dönem 11. Olağan Meclis Toplantısı’na katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomotiv sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İKİNCİ EL ARAÇTA FİYATLAR DÜŞTÜ

 Bakan Ömer Bolat, ikinci el araç piyasasına ilişkin, “Sahte ilanlara ilişkin ağır cezai muayedeler uygulayacağımız yönetmelik değişiklikleri yaptık, bunların neticesini görmeye başladık. Otomotiv piyasasında ikinci elde piyasa fiyatlarında yüzde 10-15 oranında düşüşler var” dedi.

“SAHTE İLANLARA İLİŞKİN AĞIR CEZAİ MÜEYYİDELERİ UYGULADIK”

Bakan Bolat, ikinci el otomotiv piyasasına ilişkin, “İnternetin gelişmesiyle birlikte ilan sitelerinin yaygınlaşması, bazı kişilerin bu ilan sitelerinde fiyat şişirme manipülasyonları maalesef birçok sektörde can yakıyor. Bu ilanlara ilişkin yönetmelikler çıkardık ve sahte ilanlara ilişkin ağır cezai müeyyide uygulayacağımız yönetmelik değişiklikleri yaptık, bunların neticesini görmeye başladık. Otomotiv piyasasında ikinci elde piyasa fiyatlarında yüzde 10-15 düşüşler var.” diye konuştu.

“SIFIR ARAÇTA ‘ARAÇ YOK’ BİTTİ, KOLAY KOLAY ZAM YAPILAMIYOR”

Sıfır araçların piyasadan çekilmesi ile ilgili döneme işaret eden Bakan Bolat, “Birinci elde artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, ‘araç yok’ kelimesi artık gündemden büyük ölçekte düştü. Birinci elde de sıfır otomotivde kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...