Tgrt Haber

Ev sahibi olmak isteyenlere sevindiren haber: İkinci el konutta kampanya yolda

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: AA, ATV
12 Ocak 2023 11:31 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 13:47
konut,ikinci el,sıfır,kredi,faiz

Sıfır konut kampanyalarının ardından vatandaşları sevindirecek bir haber daha geldi. Müjdeli haberi katıldığı programda duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ikinci el konut kampanyası için çalışma yapıldığını kaydetti. Bankalarla görüştüklerini belirten Nebati, ikinci el konutta 0,69 oranlı bir faizin olmayacağını söyledi. Çalışmaların tamamlanması beklenirken ikinci el konutta hangi kredi oranının uygulanacağı merak konusu oldu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ve orta gelirliler için sıfır konut hamlelerinin ardından vatandaşı sevindirecek bir haber daha geldi. Vatandaşın ikinci el talebi sonrası çalışma başlatıldığı öğrenilirken müjdeli haberi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati verdi.

İkinci el konut kampanyası için beklentilerin olduğunu ifade eden Nureddin Nebati, "İkinci el konutla ilgili talep var. Bankalarımızla bu konuda çalışma yapılıyor. Bankalarımız kendi belirledikleri faizle ikinci el konut konusuna girebilir. Gerekirse konut kampanyasında da şartları yumuşatabiliriz" dedi.

BEKLENTİ 1'İN ALTINDA

İkinci el konutlar için sıfır konutlara uygulanan 0,69'luk faiz oranının olmayacağını belirten Nebati, bankalarla görüştüklerini söyledi. İkinci el konut kampanyasındaki faiz beklentileri ise 0,79, 0,89 ve 0,99 olması yönünde ancak bankalar şu an 1,24 faiz ve 120 ay vade sağlıyor.

1 milyon 500 bin lira değerindeki konutun bu şartlarda 120 ay vade ile satın alınması durumda aylık ödemesi 24 bin 643 lira. 0,79 ile aylık ödeme miktarı aylık 19 bin 393 lira oluyor, aradaki fark 5 bin 250 lira. 0,89'da aylık ödeme 20 bin 392 lira, 0,99'da ise aylık ödeme 21 bin 417 lira oluyor.

Kaynak: AA, ATV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...