Tgrt Haber

İkinci elde uzman yorumu: Piyasa bir tık daha iyi gibi

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İHA
21 May 2024 14:13 - Güncelleme : 21 May 2024 14:34
İkinci elde uzman yorumu: Piyasa bir tık daha iyi gibi

Piyasadan gelen haberlere göre ikinci el otomobil piyasasında hareketlenmeler görülüyor. 31 Mart Yerel Seçimleri ve Ramazan ayı sebebi ile durağan döneme geçen ikinci el araç alışverişi tekrar canlanıyor.

31 Mart Yerel Seçimleri​ ve Ramazan​ sebebi ile durağan döneme geçen ikinci el araç​ alışverişi tekrar hareketlenmeye başladı. Seçim ve bayramın piyasaları etkilediğini ama piyasaların yeniden hareketlenmeye başladığını vurgulayan Galerici İhsan Açıkgöz, “Herkeste bir beklenti vardı. Ekonominin düşeceği, doların düşeceği altının düşeceği gibi. Herhangi biri yatırım yapacaksa bunu seçim sonrası veya bayram sonrasına erteliyordu. Seçim ve bayramın sonu aşağı yukarı aynı zamana denk geldi. Bayram sonunda gördük ki sıfır araç bayileri yüzde 10’a varan zam yaptı. Bundan dolayı da vatandaşlar ikinci el piyasasını hareketlendirdi" dedi.

'BAYRAM ÖNCESİ TELEFONLARIMIZ ÇALMIYORDU'

Açıkgöz şöyle devam etti: "Bizim bayram öncesi telefonlarımız çalmıyordu. Piyasa durgundu, herkes bayram sonrasını bekliyordu. Şu an ikinci el araç piyasası​ zamlı fiyatlara geçmedi. Bayram sonrası telefonlarımız çalmaya başladı. Araçlara gelip bakıyorlar. Bir kaç tane araba satışımız oldu. İkinci el ile alakalı bir çok sektörde alış verişler başladı. Piyasa bir tık daha iyi gibi. Şu anda yüksek faizlere de adapte olduk gibi görünüyor. İyi bir model almak yerine orta sınıflı bir araba alıyorlar. Faize bulaşmadan elindeki para ile ikinci el araç alıyorlar.” 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...